REGAİP KANDİLİ MÜNASEBETİYLE ÇEŞMELERDEN SU YERİNE ŞERBET AKTI

Bilecik'teki Şehitler Parkı'nda bulunan ve Osmanlı mimarisine göre yaptırılan çeşmeden, Regaip Kandili münasebetiyle su yerine şerbet aktı.

23 Nisan 2015 Perşembe 07:46
1212 Okunma
REGAİP KANDİLİ MÜNASEBETİYLE ÇEŞMELERDEN SU YERİNE ŞERBET AKTI
banner15

 Bilecik'teki Şehitler Parkı'nda bulunan ve Osmanlı mimarisine göre yaptırılan çeşmeden, Regaip Kandili münasebetiyle su yerine şerbet aktı.  

 

 

  Üç ayların başlaması ve Regaip Kandili dolayısıyla, Bilecik Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen mübarek ve özel günlerde Osmanlı çeşmesinden okunan dualar sonra halka şerbet ikramı bugün de yapıldı. Şerbet ikramı halkın yoğun ilgisine neden oldu. Şerbet ikramından almak isteyen vatandaşlar, çeşmenin her iki tarafında uzun kuyruklar oluşturdu. Şerbetin yanı sıra Vali ve Belediye başkanı kendi elleri ile halka helva dağıttılar.

 

 

 Konu hakkında Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın yaptığı açıklamada, geleneksel hale getirdikleri mübarek ve özel günlerde Osmanlı mimarisine göre yaptırılan çeşmeden su yerine şerbet akmasının kendileri için mutluluk verici bir olay olduğunu belirtti. Yağcı, “Üç ayların başlaması ve Regaip Kandili dolayısıyla bugün hemşehrilerimiz ile bir araya geldik.

 

 

İlgi çok yüksek düzeyde. Onlar böyle etkinliklere destek verdikleri sürece bizlere şevk geliyor. Bir sonrası etkinlikler için büyük bir sabırsızlık içerisinde bekliyoruz. Halkımız bu anlamda bizleri yalnız bırakmıyor. Bizler de onlar için varız. Bu vesile ile tüm İslam Aleminin ve hemşehrilerimizin Regaip Kandili'ni kutlarım” dedi.

 

 

 Yapılan etkinliğe, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ve çok sayıda vatandaş da katıldı. 

 

Son Güncelleme: 23.04.2015 07:46
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKKandilşerbet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle