"RAMAZAN ŞARLATANLIĞI"

  Eğitim Bir-Sen Şube Başkanvekili Ahmet Basatemur, sosyal medya üzerinden Bilecik Belediyesinin düzenlediği Ramazan Şenliklerini sert bir dille eleştirdi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
13 Mayıs 2019 Pazartesi 12:39
3680 Okunma
"RAMAZAN ŞARLATANLIĞI"

  Eğitim Bir-Sen Şube Başkanvekili Ahmet Basatemur, sosyal medya üzerinden Bilecik Belediyesinin düzenlediği Ramazan Şenliklerini sert bir dille eleştirdi.

Basatemur, "Geçtiğimiz akşam ailecek iftarımızı yaptıktan sonra biraz hava almak ve kahve içmek için dışarıya çıktık. Yolda giderken eski ramazanlardan konu açıldı. Biran aklımıza daha önceki yıllarda belediyelerin yaptırdıkları ramazan eğlenceleri geldi. Nerden bilebilirdik ki eğlence şarlatanlığa dönüşmüş. Eşimin eğlence şurada eski otogarın üzerinde oluyor demesi üzerine oğlumuzla beraber vardık alana. Nerden bilebilirdik ki eğlence şarlatanlığa dönüşmüş. Alanda bizi bekleyen bir kapı figürü ve ardından ışıklı bir cadde görünümü verilmiş hoş bir konsept.

 Işıklı caddeye girdik. Nerden bilebilirdik ki eğlence şarlatanlığa dönüşmüş. Sağlı sollu açılmış satış ve reklam stantlarını izlerken insanların yolun sonunda kurulmuş sahnenin önündeki alandan yüzleri asık bir şekilde ayrıldıklarını fark ettik. Nerden bilebilirdik ki eğlence şarlatanlığa dönüşmüş. Birden tuhaf tuhaf seslerin yükselmesiyle yüzümü sahneye çevirdim ve oyunu takip etmeye başladım.

 Nerden bilebilirdik ki eğlence şarlatanlığa dönüşmüş. Başlamaz olaydım ve hatta oraya gitmez olaydım. Neden mi?. Az önce bahsettiğim tuhaf seslerin oluşturduğu cümleler yüzünden. Ramazan eğlenceleri insanların çoluk çocuk katıldığı, biraz daha geleneksel bir konseptin uygulandığı programlar olması gerekmiyor mu? Bir cümle duydum, Hemşire var mı? Var hem de en güzelinden. Sonra konuyu anlamaya çalıştım ama. Nerden bilebilirdik ki eğlence şarlatanlığa dönüşmüş. Ama bir cümle daha. Mikrofon bir tarafıma ka....Dilim varmadı yazmaya. Başladım alandan hızla uzaklaşmaya. Ardından bir cümle daha..
Bir cümle daha...

 Ah annem sen çamaşır suyu mu içtin, öldün mü sen, ne de güzel öldün? Ve çok şükür alandan çıkmıştık artık da pedagojik olarak çocuğa ahlaki olarak yetişkine uygun olmayan cümlelerden kurtulmuştuk. Ve şimdi 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif geceleri için tertip edilen eğlencenin maalesef Ramazan Şarlatanlığına dönüştüğünü üzülerek ifade etmekteyim. Ve anladım ki namaza meyli olmayanın kulağı ezanda olmazmış. Keşke dini ve milli kimlik kazanan bu tür organizasyonların kontrolü daha iyi yapılsa da yediden yetmişe anneden babaya, dededen toruna seyredilebilecek gösteriler sergilense" ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
anla 2019-05-13 14:14:02

şehir değiştir akp belediyesinde izle ozaman

Avatar
patron 2019-05-13 15:52:52

abdülhamitci zihniyetin sonu geldi.. begenmiyorsan gelme...

Avatar
misafir 2019-05-14 09:19:34

belki söylediklerini dikkate alabilirdim ama sendikandan dolayı ironi yaptığını biliyorum varmı terfi falan yoksa yatırımmı

Avatar
bilecikli 2019-05-14 12:00:40

15 senedir izlediklerimizi sen izlememişsen ne diyelim.

Avatar
Ali 2019-05-13 19:53:22

Ramazan adına yapılan bu şempazelikleri eleştireceğine seyretme diye yorum yazanlardan ne beklenir ki...
Siz böyle kepazeliklerinizi partizan kılıfı altında savunurken ne ahlak kalacak ne ramazan

Avatar
BİLECİKLİ 2019-05-14 13:50:33

SENİN İŞİN Mİ SİYASET SEN EĞİTİM İLE İLGİLEN YILLARDIR SAHNEYİ YENİMİ GEZESİN GELDİ İDARECİ ATAMALARINDA YEDİĞİNİZ HAKLARDAN BAHSET BİRAZ YOKSA SENDE Mİ BİR ŞEYLER OLDU AMA NE OLDU BİLMİYORUM MU DİYORSUN

Avatar
Misafirr 2019-05-14 15:44:28

Basatemur defol git artik bilecikten senin yüzünden igrenc bir lise gecirmeme ramak kalmisti. Bari kirli zihniyetini uzak tut ogrencilerden.

Avatar
Zehra 2019-05-13 20:46:15

Durygularımıza tercüman olmuşsunuz Allah razı olsun chp zihniyeti şaşırdık mı hayır

banner22

resim yükleresim yükle