RAFET SÜNETCİ'NİN KALEMİNDEN FISILTI

Seçime 5 gün kala bir değerlendirme daha yapalım dedik.

25 Mart 2014 Salı 14:48
1702 Okunma
RAFET SÜNETCİ'NİN KALEMİNDEN FISILTI
Seçime 5 gün kala bir değerlendirme daha yapalım dedik. Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak öne çıkan 3 parti gözlenmektedir Belediye'yi alacak. Bu zamana kadar ipi göğüsleyecek adaylardan bahsettik bu sefer de ipi göğüsleyemeyen adayların seçim sonrası akıbetlerini değerlendirmek istedik.
 
AK PARTİ KAZANIRSA
Selim Yağcı tekrardan Belediye Başkanı olursa eğer bizlere göre 1 yıl sonra Milletvekilliğine aday olmak isteyecektir. Bunun sonucunda da Ramazan Kurtulmuş'un eli zayıflayacaktır. Çünkü Ramazan Kurtulmuş, Selim Yağcı'nın aday olmasını net bir şekilde istemişti. Muhtemelen İl Başkanlığı tartışmaya açık olacaktır. Fahrettin Poyraz eğer İl Başkanının arkasında durmazsa İl Başkanı çok uzun ömürlü olamaz. Özellikle Bilecik'te Ak Parti kazanıp, Bozüyük'te seçim kaybedilirse fatura Fahrettin Poyraz'a net bir şekilde kesilir.

AK PARTİ KAYBEDERSE
Eğer ki Ak Parti kaybederse Ramazan Kurtulmuş ve Fahrettin Poyraz biz dememişmiydik diyerek Selim Yağcı'ya desteklerini keseceklerdir. Selim Yağcı'nın siyasi hayatı Ak Parti'de biter ve Ankara başarısızlığın faturasını herkeze keser. İlçelerde başarısızlık olursa tüm Ak Parti yeniden dizayn edilmek zorunda kalabilir. Yeni siyasi aktörlere ihtiyaç duyulabilir.

CHP KAZANIRSA
İkinci olarak Cumhuriyet Halk Partisini göze alıcak olursak, Belediye Başkanının Sungur Turan olması halinde, seneye olacak olan Milletvekili adaylığı için İl Başkanı Çağatay Karaahmet en büyük aday olur  ve partide Yaşar Tüzün'e yakın tüm adayları tasviye hareketine başlar. 2 dönem sonra Ak Parti'den alınan Belediye, sosyal demokrat kesimde büyük moral olur. 

CHP KAYBEDERSE
CHP kaybederse Yaşar Tüzün tekrar Bilecik siyasetinde CHP adına en önemli figür olduğunu bir daha hissettirir. Başta İl Başkanı olmak üzere teşkilatta operasyon düğmesine basılır. Diğer ilçelerden gelecek sonuçlar İl Başkanının ve teşkilatının parti içerisindeki kaderlerini belirler. 11 Belediyeden 1 Belediye CHP'nin, bunun üzerine koyucak her sayı başarısı gibi gözüksede 1 veya 2 Belediye kazanılması CHP tabanını kesmez. CHP için başarı kıssası Bozüyük veya Bilecik beklentisinden birisi olmalıdır.

MHP KAZANIRSA
Son olarak Milliyetçi Hareket Partisini ele alacak olursak, şuanda Bilecik'te hiç bir Belediyesi olmayan tek parti. Genel seçimlerde olduğu gibi Bahattin Şeker faktörü burada etkili olacaktır. Merkez ve ilçelere iddialı adaylarla giren MHP, Bilecik merkezde seçimi alması süpriz olmayacaktır. Zaten takımı Bozüyük'te olmasından ve Bahattin Şeker'in burada daha etkin olması Bozüyük'te kazanılacak seçimlerde de çok ses getirecektir. Hiç seçim kazanamadığı Bilecik'te seçim kazanması Ankara'da Bahattin Şeker'in elini güçlendirecektir. 

MHP KAYBEDERSE
Eğer ki MHP kaybederse, Bilecik merkezde başarısız olsada, İl genelinde geçen seçimlere göre daha fazla oy alacağı için fazla sorun yaşamayacaktır. Diğer ilçelerden gelecek seçim sonuçlarıyla birlikte Bahattin Şeker'in özgün ağırlığına biat edilecektir. MHP mevcut siyaseti Bahattin Şeker'in etrafında dönmesinden dolayı seçim sonuçlarından en az etkilecek parti MHP olacaktır.

Son Güncelleme: 25.03.2014 14:48
Anahtar Kelimeler:
SünetçiFısıltıRAFET
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle