PTT’NİN UYANIK MEMURU DOLANDIRICIYI YAKALATTI

Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki PTT Şubesi'nde sahte kimlikle kredi çekmek isteyen dolandırıcı, şüphelenen uyanık gişe memurunun polisi araması sonucu yakalandı.

15 Ocak 2015 Perşembe 10:59
1714 Okunma
PTT’NİN UYANIK MEMURU DOLANDIRICIYI YAKALATTI

Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki PTT Şubesi'nde sahte kimlikle kredi çekmek isteyen dolandırıcı, şüphelenen uyanık gişe memurunun polisi araması sonucu yakalandı.

 

 

  Edilinen bilgiye göre; önceki gün Ş. Çakmak (62) isimli şahsın kimliğiyle İstanbul’dan Osmaneli PTT Şubesi'ne gelen bir kişi, 20 bin TL kredi kullanmak istediğini söyledi. PTT Gişe görevlisi şahsın evraklarını incelediğinde nüfus cüzdanındaki bilgiler ile fotoğrafının birbirine uymadığını fark etti. Uyanık gişe görevlisi, oyalamak için 'Bugün veznemizde sizin talep ettiğiniz kadar para yok, yarın gelin verelim' diye söyledi ve şahsı gönderdikten sonra hemen İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak konuyla alakalı bilgi verdi.

 

 

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri PTT şubesine sabah erken saatlerde gelerek içeride müşteri gibi davranarak beklemeye başladılar. Belli bir süre geçtikten sonra şüpheli krediyi almak için geldiği PTT şubesinde Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından parayı alamadan suç üstü yakaladı.

  Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları incelemeler sonunda para çeken şahsın aslında U. Dikmen (42) olduğunu belirledi. Şahsın sorgusunda, Ş. Çakmak isimli şahsa ait kimliği İstanbul’da gezerken bulduğu ve üstündeki resmi alıp kendi resmini koyduğu, çekeceği krediyle de Osmaneli'den arsa almayı planladığı belirlendi. Şüpheli U. Dikmen, polis sorgusunun ardından Osmaneli Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

Son Güncelleme: 15.01.2015 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle