POLİS TEŞKİLATININ 169.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Bozüyük’te Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

11 Nisan 2014 Cuma 08:50
1055 Okunma
POLİS TEŞKİLATININ 169.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

 Bozüyük’te Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen törene, Cumhuriyet Başsavcısı Togay AKDEMİR, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper KOÇ, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Yüksekokul Müdürü Murat Yurdakul, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri, vatandaşlar, öğrenciler ve kurum personeli katıldı. Törende ilk olarak Emniyet Müdürü Hakkı Güner tarafından anıta çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

 Emniyet Müdürü Güner burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak “Emniyet teşkilatı her dönemde Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, rejimin koruyucusu ve kollayıcısı olmuştur. Ülkemizin milli birlik ve bütünlüğünün anayasal düzenin ve halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması konusunda azim ve inançla görevini yapmıştır. Bu uğurda yüzlerce şehit ve gazi vermiştir. Türk polisi her zaman ve her koşulda bir an olsun görevini ifa etmek için vakit geçirmemiştir. Zorluklardan yılmamıştır” dedi. Konuşmasında vatandaşın desteğini almadan başarı elde edilemeyeceğinin bilincine olduklarını belirten Güner; “Bu nedenle polis halk ilişkileri birinci önceliğimizdir.

 Başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere toplumun her kesimi ile etkin işbirliği oluşturma çabası içerisindeyiz. Günümüzde çağdaş polislik yakalanan suçlu oranı ile değil halkla geliştirilen ilişkilerin niteliğine ve halka verilen güven duygusu ve suçu önleme sorumluluğuna halkında katılımının sağlanması ile ölçülür. Bu bağlamda vatandaşların destekleri sayesinde geçtiğimiz yıllara oranla suçların önlenmesi ve suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesi yönünde büyük ölçüde başarı kaydedilmiştir” dedi.

 Daha sonra Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan eserler, sahibi olan öğrenciler tarafından okunurken diğer dereceye giren tüm öğrencilere hediyeleri de protokol tarafından verildi. Tören alanındaki program Atatürk Anıtı’nın önünde toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. Etkinliklerde son olarak İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner emniyet müdürlüğü lokalinde tebrikleri kabul etti.

Son Güncelleme: 11.04.2014 08:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle