''PEYGAMBERİMİZ VE AİLE'' ADLI KONFERANS VERİLDİ

Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla İl Müftülüğünce ''Peygamberimiz ve Aile'' konulu konferans düzenlendi.  

15 Kasım 2019 Cuma 12:46
118 Okunma
''PEYGAMBERİMİZ VE AİLE'' ADLI KONFERANS VERİLDİ

Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla İl Müftülüğünce ''Peygamberimiz ve Aile'' konulu konferans düzenlendi.  


  İlahiyatçı Prof. Dr. M. Cevat Akşit, Atatürk Spor Salonundaki konferansta, Kur’an-ı Kerim'e inanılmazsa mümin olunamayacağını, imanın bütün olduğunu ve parçalanamayacağını ifade ederek, Türk milletinin 926 yılında Müslüman olduğunu söyledi.


  “Toplumun çekirdeği ailedir”


  Toplumun çekirdeğinin aile olduğunu anlatan Akşit, “Toplumun çekirdeği ailedir. Ailede güzel geçim Allah'ın en sevdiğidir. Peygamber sevgisini unutmayalım. İslam, insan nizamının, düzeninin kıyamete kadar devam etmesi için gereklidir. Kainat nizamının devamı, insan nizamına bağlıdır. Allah, insan neslinin devamı içinde tek yol kabul etmiş, evlenmek. Evlenme çağına gelen uygun adamlarınızı evlendirin. Aile yuvası kurulmasını Cenab-ı Allah emrediyor. Çocuk sesi olan yere melekler gelir, bereket gelir. Çocuklarınıza kötü örnek olmayın” dedi.


  Bilecik Valisi Bilal Şentürk de millet ve devlet olarak, daha güçlü olabilmek için temel çekirdeğin aile olduğunu söyledi.


  Vali Şentürk ve İl Müftüsü Necati Akkuş, Prof. Dr. Akşit'e, konferansından dolayı teşekkür ederek, çeşitli hediyeler verdi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle