OSMANLI ŞEHRİNE YAKIŞIR BİR PROJE YAPIYORUZ

Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından Şeyh Edebali türbesinin girişinde bulunan yeşillik alana yapılacak “Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi” projesi hakkında bilgi verdi.

24 Haziran 2014 Salı 07:35
2331 Okunma
OSMANLI ŞEHRİNE YAKIŞIR BİR PROJE YAPIYORUZ

   Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından Şeyh Edebali türbesinin girişinde bulunan yeşillik alana yapılacak “Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi” projesi hakkında bilgi verdi.  

 

  Bilecik Belediye Başkan yardımcısı Abdullah Ay, Belediyece tasarlanan “Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi” projesine başlamış olduklarını belirtti. Ay, “Burada yapılacak proje için ağaç katliamı yapmıyoruz. Öncelikle size “Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi” projemizden bahsetmek istiyorum. Bilecik’in en önemli noktası Edebali türbesinin olduğu bu alan, fakat maalesef en çok turistin geldiği bu alan uzun süreli konaklamaya veya uzun süreli gezmeye olanak sağlamayacak bir yapıda. Bu amaçlı Belediyemiz olarak burada Osmanlı Padişahlarının tümünün anlatıldığı gelen insanların burada Osmanlı ve Osmanlı kültürünü yerinde gösterip anlatacak bir proje hazırladık. Proje ile ilgili ihalemizi yaptık ve şuan inşaat çalışmalarımız başladı. Alanda 1’inci padişah Osman Bey’den son padişah Vahdettin’e kadar olan Osmanlı Padişahlarının teker teker çeşitli kabartmalar, simgelerle beraber, hayatında yaptığı önemli işlerle beraber görüp tanıyabileceğiz” dedi.

 

 

  “ALAN İÇERİSİNDE BULUNAN SADECE 28 ADET AĞACIN NAKLİ GERÇEKLEŞİYOR”

  Konuşmasının devamında Abdullah Ay, tarih şeridinin uzunluğunun 152 metre ve toplam 700 metrekare alana sahip olduğunu vurgulayarak, “Alan içerisinde yüzlerce ağaç mevcut. Bu ağaçlardan sadece 28 tanesinin yerini değiştiriyoruz. Herhangi bir şekilde ağaç kesilmesi yok. Ankara’dan getirtmiş olduğumuz makine ile ağacı kökünden ve toprakları ile birlikte alan içerisinde başka bir alana yerleştiriyoruz. Alanı zaten koruyoruz bu alanda peyzaj bizim için çok önemli. Bizim burada ağaçları kesmek gibi katletmek gibi bir işimiz kesinlikle olamaz. Gördüğünüz gibi işin erbapları ile en modern en sağlıklı şekilde bu işi yapıyoruz. Ağaçların başka bir alana naklide söz konusu değil. Sadece kendi alanı içinde nakil ediyoruz.  Bunun yanında alan içerisinde 100 metre karelik alanda Osmanlının anlatılacağı bir 3 boyutlu sine vizyon alanı kurulacak. 

 

 Bunun haricinde alanımız 6 bin 500 metrekare. 5 bin 500 5 bin 600 metre karelik alan tamamen peyzaj alanı olarak ayrıldı. İnsanlar buraya geldiği zaman şu ankinden çok farklı bir peyzaj alanı ile karşılaşacak. Alan içerisinde nilüfer havuzları, gül bahçeleri, lavanta bahçeleri ve çim alanları yer alacak. Yapılan proje uzun soluklu bir proje ve öncesinde alan arkeolojik tarihi sit alanı olduğu için Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile buradaki Müze Müdürlüğümüz le birçok yazışma yapıldı ve izinler alındı. Ağaçların nakili için Orman İşletme Müdürlüğünden izinler alındı. Proje için olması gerek tüm izinler ve yazışmalar yapıldı. Projemiz 240 günde bitmesi bekleniyor ama biz müteahhidimiz ile görüştük daha erken bitirmeye çalışacağız” dedi.

 

 

Son Güncelleme: 24.06.2014 07:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle