NABİ AVCI BABA OCAĞINDA AÇIKLADI

Bilecik Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın bugünkü programında baba ocağı olan Bilecik vardı.

07 Ağustos 2014 Perşembe 12:22
2476 Okunma
NABİ AVCI BABA OCAĞINDA AÇIKLADI

Bilecik Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın bugünkü programında baba ocağı olan Bilecik vardı.  

 

 

  Programın ilk ayağı olan Bilecik Belediyesine saat 10:00’da gelerek belediyenin bahçesinde kendisini Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı karşıladı. Burada belediye çalışmaları ile tokalaşarak kısa süre muhabbet ederek Başkan Yağcı’nın makamına çıktı. Burada yaptığı konuşmada Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülen ve kamuoyunda "Torba Kanun Tasarısı’na ilişkin kabul edilen maddeler arasında Mili Eğitim Bakanlığı için de bir madde bulunduğunu söyledi.

 

 

Haziran ayında yaptıkları sınavlarla ilgili varsa yargıya gitmek isteyenler yargıya gitmelerini ama mahkemelerde 45 gün içerisinde işi sonuçlandırsın ki çocukların okullarına başlamadan önce nihai yargı kararını almalarını ve uygulamaya koymalarını belirtti. Bakan Avcı,” Onun için dün öyle bir yasa maddesini meclisimiz kabul etti. Son 12 yılda hükumetimiz döneminde başka pek çok vilayetimiz gibi Bilecik'te hamt olsun geçmiş yılların ihmalinden kaynaklanarak açıkları kapatmak için ciddi bir mesafe aldı daha da alacak çok doğru bir şekilde vurguladınız. Özellikle ulaşım altyapısında yaptığımız düzenlemelerin, iyileştirmeler, Bilecik’i şöyle bir çember çizersek 1 saatlik mesafede 20-25 milyonluk bir nüfusun merkezine getirmiş oldu. Yaptıklarımızı doğrusu çokta iyi tanıttığımı söyleyemem”.

 

 

“YAPTIĞIMIZ OSMANGAZİ TÜNELİ VE EFSANE OLMUŞ BOLU TÜNELİNİ BİLMEYENLER O TÜNELİN HEP ORADA OLDUĞUNU ZANNEDİYORLAR”

  Bilecik’te yaptıkları Osmangazi tüneli ve yapım aşamasında efsane bitip, bitmemesi konusunda efsane olmuş Bolu tünellerinin bilmeyenler o tünellerin hep orda olduğu zannettiklerini dile getiren Bakan Avcı, “Hatırlarsanız bir ara efsane olmuştu bitecek mi? bitmeyecek mi diye Bolu tüneli. Bu yaptığımız tünellerin aslında her biri Bolu tüneli gibi, ama millet zannediyor ki onlar hep oradaydı. Başkaları en azından burayı bilmeyenler o iki tünel hep oradaydı zannediyorlar. Dolaysıyla ben dün Hatay’da da söyledim şimdi Ak Parti iktidara geldiği zaman 8 yaşında olan çocuklar oy kullanma yaşına geldiler.

 

 

 Yani bu çocuklar bundan öncesini bilmiyorlar. 2002’den 2003’ten önce yollar ne durumdaydı? Hastaneler ne durumdaydı? okullar ne durumdaydı? Bunları gençler bilmiyor.  Onları yaşamadılar. Onları biz yaşadık. Orta kuşak biliyor, orta yaşlılarımız biliyor ancak gençlerimiz çok şükür bunları yaşamadılar bundan sonrada yaşamasınlar. Gülümbe rampasının da her zaman böyle düz olmadığını onlar bilsinler. Onlara bunu başa kakmadan güzel güzel anlatmamız lazım. Yani Ak Partinin sağlıkta ne yaptığını, eğitimde ne yaptığını, ulaşımda ne yaptığını, güvenlikte ne yaptığını, Bilecik'te ne yaptığını Pazaryeri'nde, Bozüyük'te ne yaptığını tane tane bıkmadan usanmadan anlatmamız gerekiyor”.

 

 

  “ŞİMDİ BİZ ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SIRALAMASINDA İLLERİMİZİN DURUMUNU AÇIKLAMIYORUZ”

  Bilecik’in çok şükür eğitim bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyleyen Bakan Avcı, ”Şimdi biz üniversiteye giriş sıralamasında illerimizin durumu açıklamıyoruz. İller arasında gereksiz bir rekabet duygusuna yol açmasın diye açıklamıyoruz. Ama açıklamayaşımızın bir sebebi daha var. Son üniversiteye giriş sıralamasında Milli Eğitim Bakanı olarak açıkladığım taktirde insanların “Ya ne oluyor” diyeceği için Bilecik ve Eskişehir çok üst sıralarda. Onun içinde açıklamadık. Yani yanlış anlaşılır diye. Ama çok şükür Bilecik üniversiteye girişlerinde de çok iyi durumda eğitim altyapısında da çok üst durumda.

 

 

 Ama daha yapacak çok şeyimiz var. Dediğim gibi biz çok namüsait durumlardan bugüne geliyoruz. Bakın bu içinde bulunduğumuz bina 1905 yılında kurulan İdadi binası. Sultan Hamit cennet mekanı Bilecik'e ata yurduna Ertuğrulgazi ocağına armağanı olarak yaptırdığı İdadi binası. Benim ablamda bu okulda okudu rahmetli Ömer eniştemde bu okuldan mezun oldu. Bunu şunun için söylüyorum. Pazaryeri'nde, Bozüyük'te, Osmaneli'nde lise falan yoktu. Bir tek Bilecik'te oda yani Sultan Hamit’in özel şeyi olarak. Ortaokula gitmek için ablamlar Pazaryeri'nden Bilecik'e minibüs kiralayarak veliler bir araya geliyordu. Şimdi ücretsiz taşıma sistemini getirdik. Yani burası için değil her yer için söylüyorum. Eğitim altyapısında çok ciddi mesafeler aldık daha da iyi olacak. Bırakın liseyi Bilecik'te şimdi üniversitemiz var Bozüyük'te Yüksek okullarımız var. İnşallah bunlar daha da gelişecek.

 

 

 Hem sayısal olarak hem nitelik olarak daha da iyiye gidecek. Bununla ilgili çabalarımız sürüyor. Milletvekilimiz sağ olsun birebir ilgileniyor. Eğitimle ilgili konularda. Hem ilçelerimiz hem de beldelerimizin eğitim sorunlarını takip ediyor.  Başkanımız Bilecik’le ilgili belediyenin yapacağı her türlü katkıları da sağ olsun sağlıyor. El birliğiyle inşallah dehada ileriye götüreceğiz.  Bilecik okumaya açık bir şehir. Eğitime açık bir şehir çünkü arazimiz dar. Geçim kaynakları bakımından çocuklarımızın okumasına yönelik talep çok fazla.  İnşallah daha da iyi olacak”.

 

 

  “TORBA YASADA BİZİMLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ BİR KANUNU GEÇİRDİK”

  Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülen ve onaylanan “Torba Yasa” da Milli Eğitim ile ilgili çok önemli bir madde geçirdiklerinin belirten Bakan Avcı, “Torba yasada bizimle ilgili çok önemli bir madde vardı. Onunla ilgili desteklerinden dolayı Milletvekilimizin şahsında Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum.  Onu Milli Eğitim Bakanlığının ve ÖSYM'nin yaptığı sınavların mahkeme süreciyle ilgili bir maddeydi. Biliyorsunuz daha önce SBS sınavlarını Haziran’da yaptığımız ve SBS 6 ay sonra çocuklarımız okula başladıktan sonra her şey olup bittikten sonra iptal edilmeye kalktı. Yürütmeyi durdurma kararı verildi.

 

 

 Benzer süreçleri başka sınavlarla ilgili ortalığı karıştırmak için bunu iyi bir araç olarak değerlendiriyorlar. Onun için şimdi bir yasal düzenleme yapıyoruz. Bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı sınavlarla ilgili eğer mahkemeye müracaat edilecekse 10 gün içinde müracaat edilsin.  Mahkeme belli bir süre içerinde esastan görüşerek karar versin. Yürütmeyi durdurma kararı verirse Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak itiraz etmeyeceğiz bunu da yazdık. Temyiz sürecinizde 15 günle sınırlandıralım.  

 

 

 Böylece Haziranda yaptığımız sınavlarla ilgili varsa yargıya gitmek isteyenler buyursunlar gitsinler ama mahkemede 45 gün içinde işi sonuçlandırsın ki? çocuklarımız okula başlamadan önce nihai kararı alalım ve uygulayalım. Bunun için dün öyle bir yasa maddesini meclisimiz kabul etti. İnşallah önümüzdeki dönemde artık mahkemeler üzerinden velileri milyonlarca öğrenciyi tedirgin etmeye yönelik tezgahlarında böylece inşallah boşa çıkarmış olacağız ”dedi.

 

 

  Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, Bilecik’in medarı iftarı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yapmış olduğu ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Kuruluş ve Kurtuluş şehri Bilecik’in Osmanlı Devletin kurulduğu topraklarda ve Türkiye Cumhuriyetinin çok önemli muhaberelerinin geçtiği topraklar olduğunu belirten Başkan Yağcı, “Cumhuriyet tarihimiz içerisinde maalesef son yıllara kadar hak etmiş olduğu hizmetleri gerektiği ölçüde alamamış olan topraklardı. Ama hükümetimizle birlikte son 12 yıl 15 yıl içerisinde ciddi yatırımlara konu oldu.  Gerek genel idaremiz gerekse 2004 yılından itibaren yapmış olduğumuz yerel faaliyetler sonucunda şehrimiz açığı kapatma noktasında hızlı ve emin adımlarla yürümekte. Özellikle ben burada geçen haftalarda açılışını yaptığımız hızlı trenin duble yolların, üniversitemizin şehrimizin gelişiminde çok ciddi etkilerinin olduğunu ifade etmek istiyorum.

 

 

Bunları gerçekleştiren sayın başbakanımız olmak üzere hükümletin tüm üyelerine sayın bakanımızın şahsında teşekkür etmek istiyoruz. Efendim bizde Bilecik Belediye Başkanlığı olarak yerel yönetim olarak halkımızın teveccühüyle göreve geldiğimiz 2004 yılından itibaren şehrimizin imar ihyası noktasında çalışmalar yapıyoruz. 2004 yılında bu yola çıkarken 3 aşamalı bir proje hazırladık. İlk yıl alt yapı şehirciliğin olmazsa olmazı bu projeleri gerçekleştirdik. Bilecik bugün iddialı bir şekilde de söyleyebilirim. Türkiye'nin alt yapı bakımından Türkiye'nin en sağlıklı şehirlerinden birisi konumuna ve durumuna geldi.

 

 

 2 buçuk yılımız içerisinde de şehir vizyonunu yükseltmek kent dokusunu güçlendirecek projeleri ortaya koyduk. İnşallah sizlerin de himayeleriyle destekleriyle bu önümüzdeki süreç içerisinde de Bilecik Marmara'nın çok ortasında olmasına rağmen Büyük şehirlerin arasında sıkışmış olmanın getirdiği bir dezavantajı da yaşıyor ve bu büyükşehirler arasındaki dezavantajı avantaja dönüştürecek turizm projeleri tanıtım projeleri eğitim projeleriyle şehrimizin ismini ön plana çıkarmayı düşünüyoruz.

 

 

 Bu anlamda yaptığımız gerçekten tarihi kimliğimize uygun projelerimiz var sağ olun desteklerini beklediğimiz destek bulduğumuz aşağıda Şeyh Edebali türbesinin olduğu Osmanlı tarih şeridi projemiz bu noktada kent müzesi projemiz ve şehrimizde yaptığımız karasu yaşam adası gibi şehrimizin geleceği noktasında resmi kurumlar yerleşkesi projemiz gibi şehrin dizayn noktasında önemli projelerimiz var.  İnşallah bunlarında gerçekleştirdiğimizde hızlı trenle artık en uzağı İstanbul olmak üzere 1 buçuk saatlik etrafında 25 milyon nüfus var.  Bu nüfusun gündeminde daha fazla Bilecik'e oluşturmayı düşünüyoruz ”dedi.

 

 

  Konuşmaların ardında Başkan Yağcı, Bakan Avcı’ya hediyelerinin taktim ettikten sonra makamda basına kapalı bir şekilde bir süre görüşmelere yapıldı. Yapılan görüşmelerin ardın Bakan Avcı, esnaf ziyaretine çıktı ve birçok esnafı ziyaret etti.

 

 

 Bu ziyaretler sırasın Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhamı Çınar ve muhtar arkadaşlarının ricasını kırmayarak dernek binasında çay molası verdi. Buradan kültür sitesi aile çay bahçesinde bir konuşma yapan Bakan Avcı, Bilecik’in Pazaryeri ilçesine gitmek üzere yola çıktı.

 

 

Son Güncelleme: 07.08.2014 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle