MÜZİSYEN ŞAİR SELÇUK KÜPÇÜK’LE MEDENİYET SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 Bilecik Şeyh Edebali Edebiyat Mektebi ve Medeniyet Söyleşileri Projesi kapsamında müzisyen ve şair Selçuk Küpçük’le Medeniyet Söyleşisi gerçekleştirildi.  

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
09 Ocak 2018 Salı 16:51
224 Okunma
MÜZİSYEN ŞAİR SELÇUK KÜPÇÜK’LE MEDENİYET SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 Bilecik Şeyh Edebali Edebiyat Mektebi ve Medeniyet Söyleşileri Projesi kapsamında müzisyen ve şair Selçuk Küpçük’le Medeniyet Söyleşisi gerçekleştirildi.  


  Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, müdür yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından konuşma yapan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, öğrencilerin akademik bakımdan iyi bir noktaya yükselmelerini sağlamaya çalışırken, onların sosyal ve kültürel yönden de gelişimlerini sağlamak amacında olduklarını belirtti. Durmuş, “Biz bu anlayıştan yola çıkarak Bilecik Şeyh Edebali Edebiyat Mektebi ve Medeniyet Söyleşileri Projesini hayata geçirdik. Medeniyet söyleşileriyle öğrencilerimizin vizyonunun genişlemesine, ufuklarının açılmasına, kültür ve medeniyet tasavvurlarının oluşmasına katkı sunmak istedik. Bizi biz yapan değerlerimizi içselleştirerek ayakları yere basan milli ve manevi değerlerimizle barışık bir kişilik ve gelecek algısı oluşturmalarını sağlamaya çalıştık. Ne yazık ki bu alanda bestelenen ve çok dinlenen eserlerin, popüler kültürün etkisiyle milli kimliğimizden kopuk ve değer yargılarımızla çok da bağdaşmayan özellikler taşıdığını görüyoruz. Bu müzik parçaları gerek sözleri, gerek çağrışımları, gerek melodileri ile bizim kültür ve medeniyetimizi, dünya ve insanlık anlayışımızı yansıtmamaktadır. Bu alanda yeteneği olan gençlerimiz, eğer yetişme evrelerinde Türk kültür ve medeniyetini yeterince özümseyememişlerse, tamamen bize ait olan ve tarihsel kökleri bulunan Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği gibi yerli ve milli müziğimizi yeterince tanıyamamışlarsa, tamamen Batı kültür ve medeniyetine özgü bir müzik tarzının temsilcileri olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Bu tür eserlerde bizim sanatsal ve estetik olarak yüksek bir başarıyı ve beğeniyi yakalamamız da mümkün değildir. Çünkü milli kültür ve milli hislerimizi yansıtmayan bir sanatın, tüm milletimizi sarması ve derinden etkilemesi de mümkün değildir.  

 Bu anlamda düşündüğümüzde, her alanda olduğu gibi müzik alanında da başarıyı ve özgünlüğü yakalayabilmemiz için milletimizin ruh temellerinin yeni yetişen nesle en iyi şekilde anlatılmasının ve tanıtılmasının önemi çok büyüktür. Öğrencimizin önce içinden çıktığı toplumun değer yargılarını, beğenilerini, tarihsel köklerini, dünya kültür ve medeniyeti içinde konumlandığı yeri çok iyi bilmesi gerekmektedir. Bu bilinç ve konumlanışın üzerine bina edilen sanat, işte gerçek anlamda ve özgün bir Türk sanatı; Türk şiiri, Türk edebiyatı, Türk hikayesi, Türk müziği vb. olacaktır ve biz de bu sanatla her platformda övünebiliriz” dedi.


  Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un konuşmasının ardından müzisyen, şair Selçuk Küpçük medeniyet söyleşisi gerçekleştirdi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle