“MÜSLÜMAN KİMLİĞİMİZLE HERKESE GÜVEN VEREBİLMELİYİZ”

Bilecik'te İl Müftülüğüne bağlı din görevlilerinin aylık mutat toplantısı yapıldı.

17 Şubat 2015 Salı 10:04
1132 Okunma
“MÜSLÜMAN KİMLİĞİMİZLE HERKESE GÜVEN VEREBİLMELİYİZ”
banner15

Bilecik'te İl Müftülüğüne bağlı din görevlilerinin aylık mutat toplantısı yapıldı. 

 

 

  Bilecik İl Müftülüğü toplantı salonunda İl Müftü Vekili Özdemir Taş’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, il müftü yardımcıları, şube müdürleri, daire personeli ve din görevlileri katıldı. İl Müftü Vekili Özdemir Taş, yaptığı konuşmada, aylık mutat toplantımızın hayırlara vesile olmasını diledi. Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan’ın da toplantıya teşrifinden dolayı teşekkür eden Taş, “Kendileri Bilecik için büyük bir avantajdır.

 

 

Üniversitemizi emsallerinden daha ileriye taşıdığını hatta uluslararası bir boyut kazandırdığını biliyoruz. Kendilerinin Bilecik’imize olan katkılarından dolayı İl Müftülüğümüz adına teşekkür ediyoruz. Hocamızın birikimlerinden istifade etmek amacıyla aramızda olması, bizim için güzel bir fırsattır. Mesaisinin bütün yoğunluğuna rağmen, bizlere zaman ayırdığından dolayı Allah razı olsun diyor, hizmetlerinin devamını temenni ediyoruz” dedi.

 

 

  “MÜSLÜMAN KİMLİĞİMİZLE HERKESE GÜVEN VEREBİLMELİYİZ”

 

  Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan ise; din gönüllüleri olarak ilim, irfan ve yaşantımızla örnek olduğumuz zaman insanlığa büyük hizmetler yapmış olacaklarını belirtti. Özcan, “Bu konuda bizim örneğimiz Hz Peygamber’dir. Bildiğiniz gibi Hz. Muhammed, Peygamber olarak görevlendirildiğinde dünyada iki büyük devlet vardı. Biri Bizans diğeri ise Sasaniler’di. Bütün bunlara rağmen yüz sene içerisinde, gönülden hizmet aşkı dünyanın büyük coğrafyalarına yayılmış ve insanlığı rahatlatmıştır.

 

 

Bizlere düşen görev; kendimizi zamanın şartlarına ve gereksinimlerine göre her zaman yenileyebilmeliyiz. Rızk endişesinden ve makam hırsından uzak kalarak, halka hizmet götürmeyi bir borç telakki etmeliyiz. Müslüman kimliğimizle herkese güven verebilmeliyiz. Bu da samimi iman ve davranışlarımızla mümkün olacaktır” dedi. Gündemle ilgili konuların görüşülmesinden sonra toplantı sona erdi.

Son Güncelleme: 17.02.2015 10:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle