MEMUR-SEN YETKİLİLERİ DARP EDİLDİ İDDİASI

Bilecik Memur- Sen bağlı bir gurup bugün Bilecik İl Özel İdaresi önünde basın bildirisi düzenlediler.

03 Nisan 2014 Perşembe 11:42
1315 Okunma
MEMUR-SEN YETKİLİLERİ DARP EDİLDİ İDDİASI

Bilecik Memur- Sen bağlı bir gurup bugün Bilecik İl Özel İdaresi önünde basın bildirisi düzenlediler.

 Bilecik Memur – Sen adına basın bildiri yapan Memur-Sen Bilecik İl Temsilcisi Güray Karamankaya, Türkiye’nin en büyük memur sendikası Memur-Sen’in uzlaşmaya sendikacılığı ile gerek Türkiye’de gerekse uluslar arası platformda 750 Bin üye sayısına ulaşması Türkiye’de memur sendikacılığın gelişmesine zemin hazırladığını belirtti. Karamankaya, “ Sendikacılık faaliyetlerinde şuana kadar zorbalık değil, gönüllülük esasına göre hareket eden Memur- Sen kendi üyesi olsun olmasın tüm kamu çalışanlarının hak arama mücadelesine destek vermiş ve tüm kamu çalışanlarına kucak açmıştır.

 Ancak bu bağlamda; Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekteri Halis Nalbant, Memur- Sen Başkan yardımcımız ve İl Özel İdaresi işyeri temsilcimizi İl Özel İdaresi Genel sekreter yardımcısı Musa Ünaldı’nın makam odasında 02 Nisan 2014 Çarşamba günü saat 17:00 sularında davet ederek birkaç İl Özel İdare müdürleri içerisinde hakaretlerde bulunmuş ve bunlarda da yetinmeyerek darp girişiminde bulunmuştur. Bağlı olduğumuz sendikayı tanımadığını ve sendikal faaliyet istemediğini beyan etmiştir. Halis Nalbant hangi sebep ile Memur- Sen olarak il Özel İdaresinde yapılan çalışmalardan rahatsız olduğunu bizler herhangi bir anlam veremedik. Anayasal bir hak olmakla birlikte 4688 sayılı sendikalar kanununun vermiş olduğu bu hakkı bir kamu idarecisi tarafından engellemeye çalışılması hem anayasal bir suçtur hem de böyle bir makamda bulunan bir kişinin sendikamız yönetici ve temsilcilerine darp girişiminde bulunması kabul edilmez bir davranıştır “ diye belirtti.

 

Basın bildiri ardından görüşlerinin aldığımız Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant olaydan haberi olduğunu ve bu konu hakkında ilerideki günlerde bir basın açıklaması yapacağını bildirdi.

Son Güncelleme: 03.04.2014 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle