“MEHMETÇİK”YÜRÜYÜŞÜNE YÜZLERCE KİŞİ KATILDI

Bilecik'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yüzlerce kişi “Mehmetçik” yürüyüşü yaptı.

30 Ekim 2015 Cuma 07:03
1472 Okunma
“MEHMETÇİK”YÜRÜYÜŞÜNE YÜZLERCE KİŞİ KATILDI
banner15
Bilecik'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yüzlerce kişi “Mehmetçikyürüyüşü yaptı.
 
 
 
  Edebali Stadı’ndan başlayan “Mehmetçik” yürüyüşüne 7’den 70’e yüzlerce vatandaşın katılımı ile başladı. 7 kişinin komite ettiği yürüyüş, Bilecik Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Fevzi Köse öncülüğünde olurken, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri katıldı.
 
 
  Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüşte, vatandaşlar hep bir ağızdan marşlar söyleyerek Cumhuriyet Bayramı’nı coşku ile kutladı. Yürüyüşün en önünde bulunan gençler, “Hepimiz Mehmetçiğiz” pankartı ile yürüdüler. Tertip Komitesi Başkanı Fevzi Köse Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada, 92’inci yılını kutladıkları Cumhuriyet Bayramını burukluk içinde kutladıklarını belirterek, ”Cumhuriyet Bayramı’nın fener alayını yaptık. Geçtiğimiz sene ki gibi yine buruk bir bayram kutluyoruz.
 
 
  Ondan önce ki sene olduğu gibi, ne hikmetse en büyük bayramımız Cumhuriyet Bayramımızı da mutlaka kan v gözyaşı ile acı yaşıyoruz. Daha dün Ankara’da 102 tane can yitirildi. Doğu ve Güneydoğu da açılım sürecinin yansıması olarak kan o kadar büyük boyutlara ulaştı ki koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bazı ilçeler de bazı mahallelere giremediğimiz oldu. Ama biz bu yürüyüşe “Mehmetçik” yürüyüşü dedik. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri Peygamber ocağı bizim ocağımız bizim askerimiz bizim ordumuz.
 
 
  Dolayısıyla ordumuzla Emniyet güçlerimizle Devlet gücünü gösteriyor. Bu bir Vatan Savaşıdır. Bu savaşı başarıya ulaştıracağız. O yüzden bütün şehitlerimize bu yürüyüşü armağan ediyoruz. Bu yaşanan acılardan sonra buna kutlama diyemiyoruz. Bu Cumhuriyet yaşatılacak. Bizi yalnız bırakmayan tüm Bileciklilere saygılar sunuyoruz.
 
 
  Burada ki tertip komitesinde her siyasi görüşü temsilen arkadaşlarımızı içimize aldık.  İçimizde CHP’li de var, DP’li de var, DSP’li de var, Vatan Partili de var, ADD’li de var, hatta MHP’li de var. Dolayısıyla biz partiler üstü bir düşünceyle vatan savaşının başarıya ulaşması için Cumhuriyetin yaşatılması gerektiğine inanıyoruz. Sizlerde inandığınız için buradasınız” dedi.
 
 
Konuşmanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı grup, daha sonra dağıldı.
 

Son Güncelleme: 30.10.2015 07:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle