MECLİS TOPLANTISI SONRASI RAŞİT SÜNETCİ KİMİ İSTİFAYA DAVET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi eski Belediye Meclis Üyesi Raşit Sünetci bu senenin son Belediye Meclis toplantısı izledi. Toplantı sonrası kimi istifaya davet etti.

03 Aralık 2014 Çarşamba 09:44
2742 Okunma
MECLİS TOPLANTISI SONRASI RAŞİT SÜNETCİ KİMİ İSTİFAYA DAVET ETTİ
banner15

 Dün Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen Aralık ayı Belediye Meclis toplantısına katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Belediye Meclis Üyesi Raşit Sünetci CHP’li meclis üyelerini ve CHP Belediye Meclis Grubu Başkanı ve CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan’ı topa tuttu.

                                  ÇALIŞKAN’I İSTİFAYA DAVET ETTİ

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Belediye Meclis Üyesi Raşit Sünnetci çok önemli açıklamalarda bulundu. Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısına katılan Sünnetci, 4 saat süren toplantının ardından çarpıcı açıklamalarda bulunarak Meclis toplantısını değerlendirdi ve CHP Belediye Meclis Grubu Başkanı ve CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan’ın 10 ay sonra meclis toplantısına katılmasını eleştirerek istifaya davet etti. Diğer yandan Sünnetçi önümüzdeki genel seçimlerde Bilecik CHP örgütünde üye bazında ön seçim yapılmaz genel merkezden atanması ile milletvekili adayı belirlenmesi durumunda Bilecik CHP açısından “HEZİMET” yaşanacağını ifade etti. 

 

 

 “DİĞER PARTİLER YOK SAYILARAK 1000 TL’YE KULLANACAKLAR, BURADA BÜYÜK BİR ADALETSİZLİK VAR”

 

Burada kültür merkezinin kiraları konusunda önemli maddelerden bir tanesi olduğunu belirten Sünetci, “Buraya baktığımız zaman Kültür Merkezinin kiralanması ve Şeyh Edebali Kültür Merkezi ve Kültür merkezinin kiralanması noktasında kirasını 1000 TL olarak meclis belirlerdi. Dernek ve vakıflara 500 TL,  kamu kurum yararına çalışan ve aynı zamanda Belediye Meclisinde grubu olan partilere 250 TL olarak belirledi. Aynı şekilde küçük salonda 125 TL olarak belirledi. Benim şu da çok dikkatimi çekti; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Doğruyol Partisi, Anavatan Partisi, Demokratik Sol Parti, BüyükBirlik Partisi, Saadet Partisi, Cumhuriyet Halk Partisine destek verdi. Bugün Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımın bunu gündeme getirmelerini beklerdim. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve iktidar partisi bunu 250 TL gibi bir rakama kullanacaklar fakat diğer partiler yok sayılarak 1000 TL’ye kullanacaklar. Burada büyük bir adaletsizlik var. Bilecik Belediye Meclisinde grubu olmayan partililer bu akşam görmezlikten gelindi” dedi.

 

 

“CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI 10 AY SONRA MECLİSE GELMİŞ”

 

CHP Belediye Meclis Grubu Başkanı ve CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan 10 ay sonra Belediye Meclis toplantısına geldiğini belirten Sünetci, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP’nin adayına destek vermişlerdi. Bu akşam Cumhuriyet Halk Partisinden bir tane arkadaşım kalkıp bunu dile getirmesi lazımdı. Çünkü Bilecik’te yaşayan birçok insan var bu partililere gönül vermiş. Yarın seçim geliyor bu insanlar da burada. Bu insanların bütçesi yok bir de, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilmiş bütçesi yok. Dolayısıyla bunların burada gündeme getirilmesi gerekiyordu. Fakat baktığımız noktada Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı da bu akşam 10 ay sonra gelmiştir. Ben kendisini buradan açık olarak istifaya davet ediyorum. Nedenine gelirsek aslında çok nedeni var. Bunu temel olarak şöyle söyleyeceğim. Bu akşam ki meclis konuşmalarında karasu vadisinden, atık sudan bahsediliyor” dedi.

 

 

BİLECİK’İN 4 TANE TEMEL SORUNUNU SAYSIN BEN İSTİFA EDECEĞİM”

 

CHP Belediye Meclis Grubu Başkanı ve CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan’a buradan seslendiğini, Bilecik’in 4 tane temel sorununu saysın istifa edeceğini belirten Sünetci, “Bu hiçbir şekilde gündeme getirilmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi seçim propagandasında buranın kentsel dönüşümüne karşı olduğumu söylemiştim. 10 aylık süreç geçti. Hiçbir kişiden neden bir açıklama gelmiyor, burası ne olacak diye? Şansları yok. Çözüm ne? Çözümü de yok. Merkez İlçe Başkanına sesleniyorum. Ben buradan kendisine sizlerin aracılığıyla sesleniyorum. Kendisi çıksın yarın Bilecik’in 4 tane temel sorununu saysın. Bilecik’in 4 tane temel sorununu saysın ben istifa edeceğim. Ama kendisi bilmiyor. Bilecik’in 4 tane temel sorununu bilmiyor. Ben iddia ediyorum. Bugün geldiğimiz noktada 59 trilyonluk bütçe tartışılıyor. Sen bu raporları almıyor musun? Raporlar elimde. Raporlar arasındaki farkı görmeyen bir Merkez İlçe Başkanı olamaz. 7 tane rakamda hata var” dedi.

 

 

“BİLECİK BELEDİYESİNE 15 TANE Mİ? 17 TANE Mİ? MÜDÜRLÜK VAR”

 

Bizlere ilginç bir anekdot veren Sünetci, Bilecik Belediyesinin 15 tane müdürlüğü mü var 17 tane mi müdürlüğü olduğunu dile getirerek, “Bütçe de 17 tane müdürlük yazılmış. Soruyorum Bilecik Belediyesine Destek Hizmetler Müdürlüğü var mı, Teşvik Kurulu Müdürlüğü var mı? Bütçe konulmuş. Varsa yine performans raporunda 7. Sayfasında müdürlüklerin dağılımı var. O zaman bu müdürlükler niye yok, burada hata nerde? Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarım yakalayacaklar. Çünkü bu Bilecik’in 2015 yılının planlamasını yapıyorsunuz. Burada size verilen dokümanlarda 17 tane müdürlük var, diğerinde 15 tane müdürlük var. Bütçede rakamlar birbirini tutmuyor. Siz bu bütçede neyi göreceksiniz, bunu görmezseniz” dedi.

 

“BİLECİK’TE CUMHURİYET HALK PARTİSİ 2’İNCİ DEFA HEZİMET YAŞAR”

 

Son günlerde kamuoyunda çıkan ön seçim olmayacağını ve İl Başkanının daha önce söylemiş olduğu söylemler olduğunu dile getiren Sünetci, “Daha önceki söylemler var kesinlikle ön seçim olmayacağı. Dolayısıyla böyle bir ön seçim olmadan Genel Merkezden doğrudan atanırsa kimseye ben öyle bir şans vermiyorum. Çünkü ben genel merkezin yetkisi yüzde 20 ile sınırlı, bu da 15 il demek. 15 ilin içerisinde Bilecik’i tahmin etmiyorum ama eğer öyle bir şey olursa Bilecik Cumhuriyet Halk Partisi 2’inci defa Bilecik’te bir hezimet yaşar diye düşünüyorum. Ön seçim kesinlikle olması gerekiyor. Eğer yapılmazsa Belediye seçimlerinde olduğu gibi Genel Seçimlerde de Cumhuriyet Halk Partisinde büyük kopmalar olur ve büyük bir hezimet yaşar” dedi.

 

 

“O DÖNEMKİ ADAY ARKADAŞIMIZIN NE KADAR YANLIŞ OLDUĞU ZATEN AÇIK VE SEÇİK ORTADA”

 

Belediye seçimlerinde yapılan listelerde görülüyor ki İl Başkanının doğru bir seçim yapamadığının üzerini çizen Sünetci, “O dönemki aday arkadaşımızın ne kadar yanlış olduğu zaten açık ve seçik ortada. Burada delegelerimiz üyelerimiz değerlendirecektir diye düşünüyorum. Çıkacak adaylar çok önemli. Bilecik artık kabuğunu aşmak üzere ama daha kendi yapısında kendi kültürel varlıklarına değer veren bir il. Dolayısıyla burada adaylar çok önemli. Adayların Bilecik’ten olması, ilçelerinden olması çok önemli. O yüzden bu süreç için çok erken. Çağatay Karaahmet’in genel seçimlerde 1’inci sıra adayı olursa tabi bu partinin bütünlüğüyle önce söylediğim gibi ön seçim kesinlikle olmalı. Partililerle bir defa kucaklaşması lazım, bunu İlçe Başkanlığı döneminden alıp da İl Başkanlığı dönemine kadar yansıtacak olursak Çağatay bey şu ana kadar böyle bir performans göstermedi. Şu saatten sonra gösterir göstermez kendi tercihidir” dedi.

Son Güncelleme: 03.12.2014 09:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle