Mavi Marmara Gazileri O Günü Anlattı

Bilecik Vizyon Gençlik Platformu’nun düzenlemiş olduğu “Mavi Marmara Gazileri Anlatıyor” programı gerçekleşti.

31 Mayıs 2014 Cumartesi 05:44
1745 Okunma
Mavi Marmara Gazileri O Günü Anlattı
banner15

 Bilecik Vizyon Gençlik Platformu’nun düzenlemiş olduğu “Mavi Marmara Gazileri Anlatıyor” programı gerçekleşti.

 Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen “Mavi Marmara Gazileri Anlatıyor” adlı programı mavi Marmara şehitlerinin anlatan slayt gösterisinin ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunması ile başladı.

 Program hakkında konuşma yapan, Eğitim-Bir-Sen Başkan Yardımcısı ve Vizyon Gençlik Bilecik Başkanı Ahmet Basetemur, Vizyon Gençlik geleceğin Türkiye’sinin gençlerle inşa edileceğini, yeni Türkiye’nin gençler kullanarak gençlerle beraber kurulacağını bildikleri için bu oluşum olduğunu belirtti. Basetemur, “ Bugün dünyaya yön veren, yön vermek isteyen Osmanlı ruhunun varisi olan bir ülke var Dünya sahnesinde. Geçmişi Asımın nesli ile kurulan geleceği 19 yaşında şehif edilen Furkan’ın nesli ile imar edilecek bir Türkiye var artık” dedi. 

 Daha sonra kürsüye çıkan Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ahmet Selöz, bu akşam kıymetli misafirlerinden bir yol ve bir yolculuk hatıratı dinlemek için bir araya geldiklerini ifade etti. Selöz, “Yol demek hicret demektir, yol demek zahmet demektir meşakkat demektir. Öncelikle heyecan azim ve aşkla yola çıkan genç kadeşlerimi kutluyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun yoldaki engeller sizi yıldırmasın” dedi.

 Yapılan programda “Ben Filistinli Çocuk” adlı şiirini seslendiren Taha Yasin Yüksel dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Programa konuk olan Mavi Marmara gazilerinden İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakçı ve yol arkadaşı Sabri Türk o gün yaşadıklarını anlatırken gözleri doldu. Mavi Marmara Gazisi Fethi Sarımsakçı, “ Sizlere yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Gemi saldırıya uğramadan bir gün önce herkes yemin etmişti gemiyi ne pahasına olursa olsun koruyacakları için. Bir kardeşimiz de şöyle demişti, Benim buradan döndükten sonra düğünüm olacak eğer bu gemi düşerse o düğün bana haram olsun şeklinde konuşmuştu buda beni çok etkilemişti” dedi.

 Kapanış konuşmasını yapan Selim Yağcı, “Filistin de İslam coğrafyasında yıllardır yüreğimizi yaralayan bu zalimane bir şekilde uygulanan bu terör eylemlerine, ben Müslümanım diye söyleyipte kalbinde dahi bir buğu hissetmeyenlere acımak dışında insanın elinden hiçbirşey gelmiyor” ifadelerinde bulundu.

Yapılan Mavi Marmara Gazileri Anlatıyor programına Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vizyon Gençlik Derneği Başkanı Ahmet Basatemur, Eğitim Bir Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, konuşmacı olarak Mavi Marmara gazilerinden Fethi Sarımsakçı, Sabri Türk ve çok sayıda vatandaş izledi.


 

Son Güncelleme: 31.05.2014 05:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle