"MANEVİ SAYGIDAN YOKSUNLAR"

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Atatürk Parkı başta olmak üzere bir çok konu hakkında değerlendirme yaparak, "Mustafa Kemal Atatürk'ü bile bir kaide yapmayı düşünemeyecek kadar bu manevi saygıdan yoksunlar" dedi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
31 Aralık 2020 Perşembe 13:44
820 Okunma
"MANEVİ SAYGIDAN YOKSUNLAR"

"MANEVİ SAYGIDAN YOKSUNLAR"

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Atatürk Parkı başta olmak üzere bir çok konu hakkında değerlendirme yaparak, "Mustafa Kemal Atatürk'ü bile bir kaide yapmayı düşünemeyecek kadar bu manevi saygıdan yoksunlar" dedi.

Milletvekili Yağcı, belediyenin yaptığı Atatürk Parkı'nı eleştirerek, "Bence park bu aşamada güzel bir park olmamış. Bu parkın ticari kimliği vardı onu öldürmüşler. Yeşil kimliği vardı çok beton kullanılmış yeşil alan gitmiş. Yani park şuandaki benim gördüğüm yapısal bir şey olmadan olabilecek en yüksek fiyatla yapılmış. Fiyatı da belli değil. Burada şöyle baktığınızda yıllarca biz bu işleri yaptık. Yani burada çok büyük mekânlar harcama yapılacak kalemler yok. Biz burada projemiz daha farklıydı ama yaptırdığımız bu projede parkın düzenlemesinin şehre hiç beş kuruş para harcamadan  parkı yaptırma noktasında teklifimiz vardı.  Bu vizyonda da herhâlde en büyük ayı heykeli dışında başka bir şey yok. Bizim en kıymetlimiz en değerlimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü bile bir kaide yapmayı düşünemeyecek kadar bu manevi saygıdan yoksunlar. Evet, gerçek boyutlarda yapabilirsin ama ona manevi saygıyı gösterecek bir kaide yaparsın. O kaideyi insanlar basamakla çıkar. Fotoğraf çektirilecekse orada çektirilir. Atatürk sıradan bir insan değil. Şu aşamada bir nezaketsizlik örneği göstererek Ulu Önder Atatürk’le o malum hayvanın adını aynı cümlede kullanabiliyor" dedi.


 

"BAHSETTİĞİ ARKADAŞLARIMIZ KADAR YETENEKLİ NİTELİKLİ KİMSELERİ UHDESİNDE ÇALIŞTIRABİLSE"

Selim Yağcı açıklamasının devamında geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in bir açıklamasında "İmamı mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı yaparsan" sözünü eleştirerek, "Şimdi insanları lise mezuniyetleriyle değerlendirmek doğru bir yaklaşım değil. İnsanları aldığı son hale göre bakmak lazım ve birde başkanın bu ifadeleri ulusal basında da yer bulduğu şekilde bir zihniyeti geçmiş dönemdeki bir zihniyetin ortaya yansıması şeklinde çıkıyor yani imam olan bir insan üst eğitim olarak iktisat fakültesi bitirdiyse bu noktalarda bu üniversite mezuniyetinin gerektirdiği bir alanda çalışmasına engel bir şey mi var?  Bizim personellerimiz imam hatip çıkışlıdır ama üst okul olarak iktisattı bitirmiştir, mühendisliği bitirmiştir. Dolayısıyla onun mesleğinin gereği olan şeyler yapılır kaldı ki keşke o bahsettiği arkadaşlarımız kadar yetenekli nitelikli kimseleri uhdesinde çalıştırabilse. Biz kendisi ile uzun zaman çalıştık ve son derece memnunuz şu anda genel idarenin başka bir alanında da bir üst derecede göreve de devam ediyoruz. Bunlara ilişkin biz sayın başkan mesleğine bitirdiği okula göre değerlendirme yapıyorsa bugün kendi atadıkları arkadaşların arasında hiç baktığı alanla uyuşmayan birçok müdür arkadaşlarımızın da olduğunu görüyoruz. Bu uygulamada yönetici elindeki malzemeyi düşüncesine göre kendi kendine değerlendirebilir.  Bu kadar ucuz polemiğe girmesini kendi karakteriyle özleştiriyorum ben. Herkes karakteri nasılsa o şekilde davranır. Ve bir şeyi çok konuşmak o işin yokluğunu gösterir. Aslında vizyondan bahseden insan çok konuştuğu için söylüyorum vizyonsuzluğunu gösteriyor. Sayın başkanla biz aynı kulvarda değiliz. Yanlış ifadeler kullanıyor. Önce kendi rüştünü ispat etsin ondan sonra eleştiri yapsın. Ben her zaman diyorum atadığımız tüm arkadaşlara da kefiliz. Ben her zaman diyorum atadığımız tüm arkadaşlara da kefiliz. Onların bu Bilecik için güzel hizmetler yaptığına inanıyoruz. Onunla da gurur duyuyoruz" dedi.

"BİLECİK İÇİN YAPILACAK BU KREDİYİ VEREBİLİRSİNİZ DEDİM"

Selim Yağcı, açıklamasının devamında Bilecik için yapılacak güzel çalışmalara her zaman destek verdiğini anlatarak, "Geçen İller Bankası Genel Müdürlüğünden aradılar. Arıtma tesisi için kredi istemişler. Vekilim bu konudaki düşünceniz nedir dediler. Biz dedik ki Bilecik için yapılacak bu krediyi verebilirsiniz dedik. Arıtma tesisinin onarımı yapılacak. Başkanın bile belki haberi yoktur. Onun için biz Bilecik adına olabilecek bir şeyde hayır dememiz mümkün değil çünkü biz bu şehri seviyoruz. Bu şehrin insanlarını seviyoruz. Bunca şehirde birlikte yaptığımız hizmetimiz var. Bu vefayı beklemiyoruz ama nankörlükte yapılmasın. Bu şehre ilişkin herkes kendi ölçüsünde bir şeyler yapmıştır. Daha bir şeyi yapmadan yapılanları eleştirmek şimdi geçen gördüm. Dün yıkılacak denen hamamı bir çivi çakmadan bugün ihaleye çıkarıyor. Peki, bu hamam yıkılacaksa niye ihaleye çıkarıyorsun? Hamamı kapattın. Ne değişti de yeniden ihale yapıyorsun? Sayın başkanın söylemleriyle uygulamaları arasında ciddi bir tutarsızlık görüyorum. Çok fazla da konuşmak istemiyorum çünkü benim muhatabımda değil. Yanlış noktalarda duruyor. Bu polemikler değil Bilecik'in gündemine ilişkin olarak birçok konumuz var. Şehirde o hizmet eriyse, hizmet etmek için gelen insansa laf yapmasın iş üretsin. İşlerini yapsın önündeki işleri var yapılacak Bilecik’te bir sürü şey var. Yapılanları yıkmasın ama kendi vizyonuna göre ne yapacak biz de görelim. Güzel şeylerde yaparsa alkışlarım" dedi.

"İNŞALLAH BUNDAN SONRA DAHA SAĞLIKLI BİR DÜNYADA HUZUR İÇERİSİNDE BARIŞ İÇERİSİNDE YAŞAYALIM"

Selim Yağcı son olarak Bilecik halkının yeni yılını kutlayarak, "2020 yılı gerçekten ülkemiz için ve tüm insanlık için sıkıntılı bir yıl oldu. Tüm olumsuzlukların 2020'de kalıp 2021 yılına sağlıklı huzurlu mutlu geçmesini temenni ediyorum. Sizlerin aracılığıyla tüm hemşerilerimizin 2021 yılını tebrik ediyoruz. İnşallah bu illet geride kalır. Aşıyla birlikte tüm insanlar rahat bir ortamda hayatlarını devam ettirirler. Tabi sağlığın ne kadar önemli olduğunu da hep birlikte gördük. İnşallah bundan sonra daha sağlıklı bir dünyada huzur içerisinde barış içerisinde yaşayalım" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle