MANAV VE MARKETLERDE GIDA DENETİMİ

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri, manav ve marketlerde gıda denetimi yaptı.  

23 Kasım 2018 Cuma 12:42
175 Okunma
MANAV VE MARKETLERDE GIDA DENETİMİ

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri, manav ve marketlerde gıda denetimi yaptı.  


  Manav ve marketlerde yapılan gıda kontrollerine Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş da katıldı. Yapılan denetimler hakkında bilgi aktaran Yoldaş, “Gıda maddelerini çiftlikten sofraya, ham maddenin başlangıcından son mamule kadar her aşamada denetim ve kontrol ediyoruz. Kontrol planları kapsamında risk esasına göre uygun sıklıkta, haber vermeden hassasiyetle denetimleri gerçekleştiriyoruz.

Vatandaşlarımızın  bilinçli tüketici olarak ambalajsız, açıkta satılan, etiketsiz üreticisi, markası ve gıda iş yeri siciline kaydı  olmayan firmalara ait ürünleri gıda güvenilirliği açısından satın almamaları gerekmektedir. Ürünleri satın alırken etiketlerinde belirtilen muhafaza şartlarına uygun muhafaza edilip edilmediği, son tüketim tarihlerinin geçmemiş olması  ile ambalajlarının sağlam  ve şişmemiş olması mutlaka kontrol edilmelidir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle