MAHKEMEDEN DİKKAT ÇEKEN SOYADI KARARI!

Ankara 4. Aile Mahkemesi, biyolojik babasıyla iletişimi olmayan çocuğun ‘yararı’ için üvey babasının soyadını kullanmasına hükmetti.

18 Mart 2021 Perşembe 11:19
270 Okunma
MAHKEMEDEN DİKKAT ÇEKEN SOYADI KARARI!

 Ankara 4. Aile Mahkemesi, biyolojik babasıyla iletişimi olmayan çocuğun ‘yararı’ için üvey babasının soyadını kullanmasına hükmetti.

 Ankara 4. Aile Mahkemesi, çocuğa üvey baba soyadının verilmesi hususunda örnek bir karara imza attı. Evlilik dışı birliktelikten olan 11 yaşındaki L., annesi başka birisiyle evlenip kardeşi olunca kendi soyadının aileden farklı olması nedeniyle rahatsızlık duymaya başladı. L.’nin annesi de bu durum üzerine kızının “baba” dediği üvey babasının soyadını alması talebiyle Ankara 4. Aile Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkemeye sunulan dava dilekçesinde, İ.Ö. ile G. A.’nın evlilik dışı birlikteliklerinden L. isimli bir kız çocuklarının dünyaya geldiği, çocuğun davalı baba tarafından tanıma yolu ile tanındığı ve çocuğun babanın soyadını aldığı belirtildi. Dilekçede, L.’nin annesi davacı İ.Ö.’nün 7 Temmuz 2018 tarihinde A.Ö. ile evlendiği, A.Ö. ile evliliklerinden bir çocukları olduğu, mevcut durumda tüm ailenin soyadının Ö. olduğu bir tek 11 yaşındaki L.’nin soyadının farklı olduğu anlatılarak, biyolojik babanın da bir başka kadınla evli olduğuna dikkat çekildi. Dilekçede, L.’nin bu durumu sorgulamaya başladığı ve psikolojik rahatsızlık duyduğu için “baba” dediği üvey babasının soyadını almak istediği kaydedildi.

Son Güncelleme: 18.03.2021 11:36
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERBabaSOYADI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle