MAHALLE OLDULAR AMA EN BÜYÜK SORUNLARI ...!

Türkiye’de 2017 yılının ilk seçimi Bilecik’e bağlı Pelitözü Köyü'nde yapıldı. Pelitözü Köyü, yapılan referandumda sandıktan çıkan 425 ‘evet’ oyuyla merkeze bağlı bir mahalle oldu.

09 Ocak 2017 Pazartesi 14:10
3056 Okunma
MAHALLE OLDULAR AMA EN BÜYÜK SORUNLARI ...!

  Türkiye’de 2017 yılının ilk seçimi Bilecik’e bağlı Pelitözü Köyü'nde yapıldı. Pelitözü Köyü, yapılan referandumda sandıktan çıkan 425 ‘evet’ oyuyla merkeze bağlı bir mahalle oldu. 

 

 

  Bilecik merkeze 5 kilometre uzaklıkta olan bin 464 nüfuslu, 554 haneli Pelitözü Köyü'nün merkeze bağlanmasına ilişkin referandum oylaması İl Seçim Kurulu Başkanlığınca yapıldı. Oylama sunucunda köylünün yüzde 79'unun 'evet' demesi üzerine köy merkeze bağlı bir mahalle oldu. Böylelikle köy halkı, hem 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri'nin ardından sandığa ilk gidenler hem de 2017'nin ilk seçmenleri olarak tarihe geçti.

 

 

  “Pelitözü Bilecik’in 12’nci mahallesi oluyor”

 

  Konu hakkında İHA muhabirine açıklama yapan Muhtar Ahmet Aydın, Türkiye genelinde 2017’nin ilk referandumunun köylerinde başarıyla geçtiğini belirtti. Aydın, “Yapılan referandumda bin 464 nüfuslu köyümüzden 753 seçmenden var. Bunlardan 545 oy kullanılmıştır. 425’i evet, 110’u hayır, 13 tane de geçersiz oy olmuştur. Yüzde 79,3 ile referandumu tamamlamış olduk. Bilecik’te Pelitözü 12’nci mahallesi oluyor Allah nasip ederse.

 

 

 Bilecik’te ne yatırım yapılıyorsa köyümüzde hepsinde yararlanacaktır bu yatırımlardan inşallah. Temennimiz o yönde. İmarımız gelecektir, hastanemiz gelecektir, doğalgazımız gelecektir. Altyapımız yapılalı çok uzun yıllar olmuş. Bunlar tabi değişecek, bakıma ihtiyacı var. Mahalle olmamızın artıları var. Bir sürü teferruatlar olabilir. Köyde herkesin arazisi var bunlar zamanla değerlenecektir. Pelitözülülere arazilerini satmamalarını ileride daha çok para kazanacaklarını şimdiden söylüyorum. Bu referandum sonucu çıkan karar köyümüze bir eksisi yoktur" dedi.

 

 

 

  "En büyük sıkıntı doğalgaz"

 

  Köy halkından Sait Özbek ise, referandum sonrası köylülerin artık yeni hizmetler beklediğinin anlatarak sözlerine şöyle devam etti:

 

 

  “Referandumdan çoğunluk evet oyu çıktı köyümüz için hayırlı olmasını diliyorum. Belediye olaraktan hayırlı olsun. Yeni hizmetlerini bekliyoruz inşallah. Özellikle köyümüzün en önemli konularından biri doğalgaz, imarı da bekliyoruz. Ana yolun yapılması, hastanenin bir an önce başlatılması, elektrik su tesisatlarının gözden geçirilmesi en büyük sorunda Osmaneli’nin suyu buradan, köyün içerisinden geçiyor.

 

 

 Bunu da Sayın Başkanım referandum sonrası göz önüne alarak köyün içinden değil de köyün dışından çıkartmasını rica ediyoruz. Bu konular hakkında Başkanımız söz verdi. Hepsiyle çok iyi ilgileneceğini söyledi. Zaten bugüne kadar belediye çöpümüzü alıyordu, hizmet ediyordu. Okulumuza çok hizmet etti. Köy muhtarımızın bütün taleplerini yerine getirdi Sayın Başkanım. Kendisine teşekkür ediyoruz, bundan sonra yapacağı hizmetler için de teşekkür ediyoruz. Biz köy halkı olarak ona verdiğimiz sözü oy vererek en iyi şekilde yerine getirdik.”

 

 

 

  Öte yandan Pelitözü İlköğretim Okulu'nda yapılan referandum oylamasına 753 seçmenden 548 seçmen katılırken, 425 evet, 110 hayır ve 13 oy da geçersiz sayıldı.

Son Güncelleme: 09.01.2017 14:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle