MAAŞLARINI ALAMAYAN FABRİKA İŞÇİLERİ GREV YAPIYOR

   Bilecik’in Bozüyük ilçesinde maaşlarını alamadıklarını iddia eden fabrika işçilerinin iş bırakma eylemi sürüyor.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
21 Mayıs 2019 Salı 16:49
2976 Okunma
MAAŞLARINI ALAMAYAN FABRİKA İŞÇİLERİ GREV YAPIYOR
banner15

   Bilecik’in Bozüyük ilçesinde maaşlarını alamadıklarını iddia eden fabrika işçilerinin iş bırakma eylemi sürüyor.


  Bir tekstil fabrikasında 3 vardiya olarak çalışan yaklaşık 600 işçi, uzun süredir maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle geçtiğimiz perşembe gününden bu yana iş bırakma eylemi yapıyor. Sabah fabrikaya gelen işçiler, kart bastıktan sonra fabrika bahçesinde toplanıp işbaşı yapmayarak işverenden maaşlarının yatırılmasını talep ediyor. İki aydır maaş alamadıklarını iddia eden fabrika çalışanları alacaklarının tamamı yatırılmadan işbaşı yapmayacaklarını söyledi.


  Fabrika çalışanlarından Osman Demirkol, “Yaklaşık bir yıldır maaş ödemelerinde sıkıntılar yaşıyoruz. İki aydır da elimize bir kuruş para geçmiyor. Hepimizin geçindirmek zorunda olduğu bir ailesi var. Bu mübarek Ramazan ayında neler çektiğimizi kimse bilmiyor. Gelen bayram. Bizden çalışmaya devam etmemiz isteniyor ancak ortada para yok. Biz de çalışanlar olarak ortak karar alarak maaşlarımızın tamamı yatırılana kadar işbaşı yapmama kararı aldık. Biz işveren için her türlü fedakarlığı gösterdik göstermeye de razıyız. Ancak maaşlarımızı almadan çalışmamaya kararlıyız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
söğütlü 2019-05-22 11:36:08

MAAŞLARINIZIN ZAMANINDA YATMAMASINDAN DOLAYI DAVA AÇIP TAZMİNATLI ÇIKIŞ ALABİLİRSİNİZ. Ve işkur çalışma yılınıza bağlı olarak (en az iki yıldır çalışıyor olması lazım) işsizlik maaşı bağlayacak.

banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle