LEZZET HARİTASI BİLECİK’TE

Show TV ekranlarında ilgiyle takip edilen, “Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası”, adlı programda; Bilecik, ilçe ve köylerine ait yemek lezzetleri başta olmak üzere bölgenin kültür ve sosyal yaşamına dair renkleri televizyon ekranlarına taşınıyor.

02 Aralık 2014 Salı 08:14
5089 Okunma
LEZZET HARİTASI  BİLECİK’TE

Show TV ekranlarında ilgiyle takip edilen, “Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası”, adlı programda; Bilecik, ilçe ve köylerine ait yemek lezzetleri başta olmak üzere bölgenin kültür ve sosyal yaşamına dair renkleri televizyon ekranlarına taşınıyor.

 Anadolu’nun eşsiz lezzetlerini sunmaya devam eden Ezgi Sertel, Bilecik, ilçe, belde ve köylerindeki tadına doyum olmaz yöresel lezzetleri, binlerce yıllık yaşanmışlıkları, gelenekleri ve görenekleri gerçekleştirilen çekimlerle ekrana getiriyor.

 

 

 Bilecik Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen ve şehrin birçok zengin yönünün tüm Türkiye'ye duyurulması amacıyla gerçekleştirilen çekimlerde, Bilecik merkez başta olmaz üzere, Pazaryeri Kınık Köyü ve Osmaneli ilçesinden çok güzel görüntüler elde edildi.

 

 

 Pazaryeri ilçesinin Kınık Köyü'ndeki, Kınık Eko Turizm faaliyetleri ve köy yaşantısı ile gelenek ve göreneklerinin de anlatıldığı çekimler kapsamında; Kınık Çömlekçiliğinin topraktan sanata dönüşme aşamaları anlatılırken, Kınık Köyü’ne ait geleneksel yemeklerinden testi kebabı, güveçte kuzu etli kuru fasülye, mantı, sütlaç, kıvırma göreği ve birbirinden farklı lezzetler tanıtıldı.

 

 

 Bilecik ilinde ise esşiz Pelitözü Gölpark’ta Çınar Bahçe Restoranda gölet manzarası eşliğiinde tavuk etli beyti, kabak tatlısı, fırın kebabı, ayva tatlısı bakır tepsilerde sunuldu. Ezgi Sertel, ayrıca Bilecik Belediyesi Oturak Havası Meşk Ekibi eşliğinde Bilecik lezzetlerini tattı. İlimizin nezih mekanlarından birinde ise elma çorbası ve kuyu kebabı tanıtıldı.

 

 

 Lezzet Haritası'nın son durağı olan Osmaneli ilçesinde ise, Markası tescillenen organik ve sadece ayva ile nardan yapılan lokumun yanısıra, Osmaneli’nin tarihinden ismini alan Lefke Kebabı ve Samsi Tatlısı yapıldı. Çekimlerde ayrıca Osmaneli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Tarihi Konakta halk oyunlarını sergiledi.

 Şehrimize ve yakın bölgesinden birçok güzel enstantanenin yakalandığı çekimler Aralık ayında televizyon programında izleyicilerle buluşacak. 

Son Güncelleme: 02.12.2014 08:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle