KYK YURTLARINDAKİ ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Son dönemde öğrencilerin barınma sorunu ana gündem maddesi haline geldi ancak KYK yurduna yerleşebilen öğrenciler de çok iyi şartlarda kalmıyor.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
11 Ekim 2021 Pazartesi 10:00
818 Okunma
KYK YURTLARINDAKİ ÖĞRENCİLER TEPKİLİ
banner15

Son dönemde öğrencilerin barınma sorunu ana gündem maddesi haline geldi ancak KYK yurduna yerleşebilen öğrenciler de çok iyi şartlarda kalmıyor.

 Eskişehir'de KYK yurdunda kalan bir öğrenci ise akşam yemeği için verilen 13 TL'lik destek ile sadece iki çeşit yemek alabildiğini belirtti. Küçük bir tabak yeşil mercimek ve çorba aldıktan sonra yanına ayran alabilmek için ek ödeme yapması gerektiğini söyledi. Konya'da KYK yurdunda kalan bir başka öğrenci; çorba, makarna, puding, bir küçük ekmekten oluşan akşam yemeği için devletin verdiği 13 liralık desteğin üstüne ödeme yapmak zorunda kaldığını anlattı.

“GEÇEN SENELERDE 8.5 TL İLE 3 ÇEŞİT YEMEK ALIYORDUK, ŞİMDİ 13 TL İLE 2 ÇEŞİT ALABİLİYORUZ”

Yesevi Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan bir öğrenci: “Biz yurda ilk geldiğimiz sene yemek hakkımız 8.5 liraydı ve o hakla çorba, ana yemek, pilav alabiliyorduk. Şimdi yemek hakkımız 13 lira oldu, çorba ve ana yemek alınca hakkımız kalmıyor. Yemekhanelerde sıra çok oluyor ve yemek porsiyonları doyuruculuktan çok, ‘yemek verdik işte’ dercesinde. Önceki senelerde porsiyon çok daha fazlaydı. Verilen yemek destek ücretleri arttı ama yemek fiyatlarındaki artış cok daha fazla oldu. Daha önceki senelerde kahvaltılara genelde üstüne para vermezdik veya akşam yemeğinde veriyosak tatlı için verirdik. Yurda aylık 450 lira veriyoruz. Her gün 3 lira, 5 lira derken 150 lira daha yemeğe vermiş oluyoruz, kyk burs/kredisi alan biri için geçim çok zorlu. Çoğu arkadaşım part time çalışmak durumunda kalıyor, aileler de yetişemiyor. ”

KAYNAK:SÖZCÜ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle