KISA ZAMANDA ÇOK İŞLER BAŞARDILAR

Bilecik Belediyesi ile işbirliği protokolü bulunan Bilecik Arama Kurtarma NAK Ekibi, gönüllülük esasına dayalı olarak arama ve kurtarma faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

03 Mart 2015 Salı 07:00
1535 Okunma
KISA ZAMANDA ÇOK İŞLER BAŞARDILAR

 Bilecik Belediyesi ile işbirliği protokolü bulunan Bilecik Arama Kurtarma NAK Ekibi, gönüllülük esasına dayalı olarak arama ve kurtarma faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.  

 

 

  2004 yılından beri arama ve kurtarma çalışmalarında görev yapan Bilecik Belediyesi NAK Ekibi, Bilecik'teki 23 kişilik gönüllü kadrosuyla; enkaz, doğada kaybolma, doğa sporları kazaları, trafik kazaları, heyelan, sel, toprak kayması, trafik kazaları, suda boğulma sonucu kaybolma, çığ, orman yangını, bina yangını ve benzer doğal veya insan kaynaklı her türlü afet ve acil durum sürecine müdahale edebilen bir yapıda. Merkezi Bursa olan NAK Arama Kurtarma, Eskişehir Birimi, Bilecik Birimi, Gebze ve Çerkezköy Temsilcileri ile Türkiye genelinde 90 aktif üyeden oluşmaktadır.

 

 

  "2004 YILINDA MERKEZİ BURSA OLAN BİR EKİBİZ"

 

  Bilecik Belediyesi İtfaiye Amirliği koordinatörlüğünde gönüllü hizmet veren NAK Arama ve Kurtarma Bilecik Ekip Lideri Tunahan Bahtiyar, NAK kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. NAK'ın gönüllü kişilerden oluşan bir ekip olduğunu hatırlatan Bahtiyar, şunları söyledi.

 

 

  ''2004 yılında, merkezi Bursa'dan yönetilen ve Fatih Işık'ın başkanlığını yaptığı bir ekipten oluşuyoruz. Şu an Bursa, Eskişehir, Ankara, İstanbul ve Bilecik'te aktif olarak yapılanmamız var. Başta da belirttiğim gibi gönüllülük esasına dayalı bir yapımız var. Türkiye genelinde 90 üyemiz var. Bunun 23'ü Bilecik'te bulunuyor. Bu anlamda sayı itibariyle Bilecik olarak büyük bir çoğunluğa sahibiz ve güçlü bir ekibiz. Bir çok büyükşehirde olmayan arama kurtarma ekibi olarak sayıca çoğunluğumuzda Bilecik’te öncülük etmemiz bizi gururlandırıyor. Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli okullarda AFAD ekibi ile işbirliği içerisinde faaliyetler sergiledik. Çalışmalarımız kapsamında okullarımızda yine Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile birlikte bilgilendirme programları yapıyoruz. Ayrıca doğal afetlerde tahliye, toplanma noktalarında buluşma, doğal afet sırasında ve sonrasında yapılması gereken tüm konular ile yangın söndürme tatbikatları yapıyoruz.''

 

 

  ''23 KİŞİLİK GÖNÜLLÜ EKİPLE BİLECİK'TE ÇOK GÜÇLÜYÜZ''

 

  Türkiye genelinde 90 kişilik bir ekibe sahip olduklarını, bunun 23 üyesinin Bilecik'te bulunduğunu aktaran Bahtiyar, ''2014 yılı bizim için gerçekten zor ve yoğun çalışmalarımızın olduğu bir dönem idi. Yaklaşık 30’dan fazla arama ve kurtarma olayına müdahale ettik. Yeniköy'de selden dolayı mahsur kalan 5 çocuk 25 kişi kurtarma operasyonu, Porland fabrika yangını, Söğüt Dönmez Köyü kayıp şahıs arazi arama tarama, çevre yolu yol yardımı ve kumanya dağıtımı, mağara mahsur kalan kişileri kurtarma operasyonu, Gülümbe rampaları mikser kazası ve benzeri müdahaleler bunların bazıları olarak sayabiliriz.

 

 

 Diğer birimlerle de yapmış olduğumuz protokoller var. Örneğin AFAD ile yaptığımız protokol ile trafik kazaları ve diğer olaylarda yardımcı olarak müdahale ediyoruz. Şunu da belirtmekte fayda var. NAK Arama Kurtarma olarak ilk birimi Bilecik'te açtık. 23 kişilik bir ekiple Bilecik'te çok güçlüyüz. Gönüllü olarak sürdürdüğümüz bu faaliyetimize katkıda bulunmak isteyen arkadaşlarımızı bekliyoruz. Bu konuda kayıt yaptırmak isteyen arkadaşlarımız, Bilecik Belediye Başkanlığı ile iletişime geçilebilir” dedi.

 

Son Güncelleme: 03.03.2015 07:00
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKNAK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle