“KEDİLER 6 KÖPEKLER 17 SAAT AÇ KALIRSA DONARAK ÖLÜR”

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, kedilerin 6, köpeklerin 17 saat aç kalırlarsa donarak ölebileceklerini belirtti.

08 Ocak 2015 Perşembe 07:27
3511 Okunma
“KEDİLER 6 KÖPEKLER 17 SAAT AÇ KALIRSA DONARAK ÖLÜR”
banner15

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, kedilerin 6, köpeklerin 17 saat aç kalırlarsa donarak ölebileceklerini belirtti.

 

 

 

Avcı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilecik'te etkisini gösteren kar yağışından en çok etkilenenlerden birisinin de sokak ve yabanı ortamda yaşayan hayvanlar olduğunu belirtti. Avcı, “ Kışın sokakta yaşayana hayvanlardan kediler 6 saat, köpekler 17 saat aç kalırlarsa donarak ölürler. Bu sebepten dolayı belediye olarak şehrin çeşitli noktalarına gün aşırı çeşitli sokak hayvanları için çeşitli yemler ve yiyecekler bırakıyoruz.

 

 

Bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlı olarak evlerinin balkonlarına, camlarının önüne kapı önleri kuşlar ve sokak hayvanları için yem ve yiyecekler bırakmasıdır. Yüksek bölgelerin yoğun kar altında kaldığı bugünlerde yiyecek bulmakta zorlanan binlerce canlı, köylere, ilçe merkezine gelmek zorunda kalacak. Ve bunun örneğini geçen günlerde gördük.

 

 

Biz bunları engellemek için gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile sokak hayvanlarının yanı sıra doğal ortamlarında yaşayan canlıların olumsuz hava şartlarından korunmaları için besleme noktalarına yem ve mama bırakıyoruz” dedi.

 

Son Güncelleme: 08.01.2015 07:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle