KARŞILIKSIZ DESTEK

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan esnaf ve sanatkarlara yönelik hibe desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

23 Mart 2021 Salı 11:53
1058 Okunma
KARŞILIKSIZ DESTEK
banner15

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan esnaf ve sanatkarlara yönelik hibe desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Pekcan 133 mesleğe hibe desteği verildiğini ve başvuruların 31 Mart'a kadar süreceğini belirterek, detayları tek tek açıkladı. Bakan Pekcan'ın açıklamalarının ardından söz konusu 133 işkolu belli oldu. İşte o meslekler ve son dakika haberinin ayrıntıları... Erkekler için kuaför ve berber işletmeleri, kadınlar için kuaför işletmeleri ve kantin işletmeleri (spor, fabrika, okul veya işyeri kantinleri, vb.) destek paketinden yararlanacak.

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; şehir içi, banliyö ve kırsal alanlarda kara yolu ile personel, öğrenci, vb. grup taşımacılığı (şehir içi personel ve okul servisleri, vb.) gibi işletmeler destek paketinden yararlanacak. Çay ocakları, kıraathaneler, kahvehaneler, kafeler (içecek ağırlıklı hizmet veren), meyve suyu salonları ve çay bahçelerinde içecek sunum faaliyetinde bulunan işletmeler yararlanacak.

Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda kırtasiye ürünlerinin perakende ticareti yapan firmalar da destek paketinden yararlanacak. Fotokopi, doküman hazırlama ve diğer uzmanlaşmış büro destek hizmetleri (doküman hazırlama, daktilo, sekreterya, fotokopi, ozalit çekimi, mektup, çoğaltma vb.) (adres derleme ve postalama hizmetleri dahil, tez yazımı hariç) sektörleri de destek paketinden yararlanacak.

Tezgahlar ve pazar yerleri vasıtasıyla sebze ve meyve (taze veya işlenmiş) (zeytin dahil) perakende ticareti (seyyar satıcılar hariç), Seyyar içecek satanlar ile diğer içecek sunum faaliyetlerinde bulunanlar da yararlanacak. Ciğer, kokoreç, köfte ve kebapçılar da bu destek paketinden yararlanacak (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil; imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç) Döner, lahmacun ve pidecilik (içli pide (kıymalı, peynirli vb.)) faaliyetleri de bu paket kapsamında desteklenecek. (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil; imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç) Dışarıya yemek sunan diğer işletmelerin faaliyetleri de bu paket kapsamında desteklenecek. (spor, fabrika, işyeri, üniversite vb. mensupları için tabldot servisi vb. dahil; özel günlerde hizmet verenler hariç).

Son Güncelleme: 23.03.2021 12:05
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERDestek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle