KANATSIZ MELEKLERİMİZİN FARKINDA MISINIZ?

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü , Bozüyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve eğitimi Alanı öğretmeni Emine AY ve okul öğrencilerinin, Özel eğitim dersi kapsamında yapılan “Renkli Eller, renkli balonlar Etkinliği” ile farklılık ve farkındalık yaratıldı.

03 Nisan 2014 Perşembe 07:30
1643 Okunma
KANATSIZ MELEKLERİMİZİN FARKINDA MISINIZ?

  2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü , Bozüyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve eğitimi Alanı  öğretmeni Emine AY  ve okul öğrencilerinin, Özel eğitim dersi kapsamında  yapılan “Renkli Eller, renkli balonlar Etkinliği” ile farklılık ve farkındalık yaratıldı.

 Okulumuz öğretmenleri  ve öğrencileri otizme  dikkat çekmek amacı ile tişörtlere  el baskıları yaparak, okul öğrencilerine hazırlamış oldukları programda, otizm konulu sunular ve video gösterimi  ile öğrenciler  bilgilendirildi. Okul  panosu düzenlenerek, okul billboardında 11-E Grafik ve fotoğraf Alanı  öğrencilerin hazırlamış oldukları afişler sergilendi.

 Okulda yapılan etkinlik sırasında öğrencilere farkındalık yaratmak amaçlı çeşitli uygulamalar yapılarak bireylerin hayatlarındaki farklılıkları hissetmeleri sağlandı. Öğrenciler bu  deneyimlerinden oldukça etkilendiklerini belirtti.

 Ayrıca öğrencilerin Otizm bilgilendirme notları ile hazırladıkları  renkli balonlar ile İsmet İnönü caddesinde  yürüyüş yaparak  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanefi Başıbüyük  ziyaret edildi. Ardından öğrenciler farkındalık yaratmak için renkli bilgi balonlarını çevre halka dağıttı.

  Okul müdürü Hanife Altınbek, ’’ Otizm , sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir gelişim bozukluğudur. Otizm genellikle yaşamın ilk 2 yılında ortaya çıktığını,  Otistik çocukların genelde öğrenme zorluğu çektiklerini. Otistik çocukların büyük bir kısmında farklı seviyelerde zeka geriliği görülse de, zeka seviyeleri normal otistik çocuklar da var olduğunu söyledi. Ancak genel zeka seviyeleri ne olursa olsun, Otistik çocuklar çevrelerindeki dünyayı algılamakta ortak bir zorluk çekiyorlar. Otizmin erken teşhis edilmesi, erken ve uygun müdahale edilmesi açısından önem taşır “ diye belirtti.


Son Güncelleme: 03.04.2014 07:30
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKGünüDünya Otizm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle