İSTİFA ETMEYE HAZIRIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyesi ve Grup Sözcüsü Seyfi Özgen, Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı ve Gazipaşa Mahallesi Muhtarı İlhami Çınar'ın açıklamalarına cevap verdi.

15 Mart 2017 Çarşamba 13:37
3687 Okunma
İSTİFA ETMEYE HAZIRIZ
banner15

      Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyesi ve Grup Sözcüsü Seyfi Özgen, Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı ve İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı İlhami Çınar'ın açıklamalarına cevap verdi.

 

 

   CHP Bilecik İl Başkanlığından Belediye Meclis üyeleri Zafer Atasev ve Ayhan Arslan birlikte bir basın açıklaması yapan Özgen, 7 Mart’ta gerçekleşen Belediye Meclisi’nde gündeme gelen konuların ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı arasında yaşanan ve sonradan konuya dahil olan Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar’ın açıklama hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istediğini söyledi. CHP Grubu olarak Mart ayı Belediye Meclisinde verdikleri bir önerge olduğu söyleyen Özgen, “Bizim verdiği bir önergedir ve kişisel değildir.

 

 

    Benim grup sözcüsü olmam nedeniyle kişisel olarak şahsım hedef alınmıştır. Grup sözcüsü ben değil de diğer meclis üyesi arkadaşlarımdan bir tanesi açıklama yapsaydı günah keçisi o arkadaşlarımızdan birisi mi olacaktı? Sayın Çınar, şahsımı kötü ve art niyetli olmakla suçlamaktadır. Belediye Meclis Toplantısı’nın yapılacağı gün beni büromda ziyaret ettiğinde bu konular gündeme gelmiş ve meclis toplantısında da gündeme geleceğini bilmektedir. Bunu inkar ederse büromdaki kamera kayıtları ve diğer misafirler şahittir. Biz önergemizde bu toplantının giderlerinin nasıl karşılandığını sorduk.

 

 

    Üstüne basa basa tekrar söylüyorum. Önergemizde bu toplantının giderlerinin nasıl karşılandığını sordum. Belediye Başkanımız bizim sorumuzdan rahatsız oldu. Gündemi saptırarak ‘Muhtarlarım onursuz, şerefsiz, haysiyetsiz değildir’ diye çıkış yaptı. Biz bu toplantıya bütün meclis üyelerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi parti temsilcilerinin de katılmasıyla medeni bir şekilde tartışılmasının daha doğru olacağını beyan ettik. Hiçbir muhtarımızın onurunu incitecek ağzımızdan tek kelime çıkmamıştır. Biz bunların olacağını tahmin ettiğimiz için özellikle konuşulan şeylerin tutanaklara geçmesini ve kamera kayıtlarının açık olmasını istedik.”

 

 

  “Muhtarların onurunu incitecek ağzımızdan tek kötü şey çıkmadı”

 

  Özgen, açıklamasının devamında, muhtarların şahsını incitecek tek kelime etmediğini belirterek, “Kamera kayıtları ve tutanaklar mevcut olup belediye meclis üyeliğinden istifa etmeye hazırız. Üstüne basa basa tekrar söylüyoruz. Bizim orada muhtarların onurunu incitecek ağzımızdan tek kötü şey çıktıysa biz üç belediye meclis üyesi istifa etmeye hazırız. Bunların olmadığını bu şekilde gelişmediğini iddia eden kişiler ne yapacaklar onu da merak ediyoruz? Şayet birileri tarafından hazırlanılıp eline verilen basın toplantısı metnini okuyan sayın İlhami Çınar bizlerden özür mü dileyecek? Yoksa istifa mı edecek veya ithamlarına devam mı edecektir?

 

 

   Geçtiğimiz yıl Bursa’da yapılan bir toplantıyı da eleştirmiş bu toplantıya belediye meclis üyelerinin, STK’ların ve muhtarların davet edilmediğini ve toplantının nenden Bursa’da yapıldığını grup olarak sorduğumuzda sayın İlhami Çınar ağzını açmamıştır. Ayrıca Afyon’daki toplantının siyasi amaçlı olmadığından bahsetmesine karşın Afyon’daki fotoğrafta yer alan AKP Merkez İlçe Başkanının, AKP Gençlik Kolları Başkanının, AKP Söğüt Belediye Başkan adayının neden orada olduğunu da açıklaması lazımdır. Siyasi yaşamda kimseden nokta kadar menfaat beklemedim.

 

 

    Siyasi geleceğim içinde virgül kadar eğilmedim. Belediye Başkanımızla çalıştığımız dönem öncesinde ve sonrasında ne ticari anlamda bir talebim oldu, ne de birisinin işe yerleşmesi talebim gerçekleşti. Gönlüm ve vicdanım çok rahat. Muhtar arkadaşlarımızla iyi kötü paylaştığımız şeyler olmuştur. Bugüne kadar hiç birini incitecek ağzımdan tek kötü söz çıkmamıştır. Israrla söylüyorum.

 

 

   Muhtarlarımızı incitecek bir tek kelime söylediysem istifa etmeye hazırım. Onlar iyi ve güzel olan şeylere her zaman layıktır her yere de layıktır. Biz onlara niye gitti diye her hangi bir ithamda bulunmadık. Son olarak Sayın Çınar’a şunu sormak istiyorum. İstiklal, Cumhuriyet, Gazipaşa, İstasyon ve Orhangazi mahallelerinin olmayan muhtarlık binaları ile ilgili ne çalışma yapmıştır” dedi.

 

 

   Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar, geçtiğimiz günkü açıklamasında, CHP Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen’i, muhtarlar hakkında kötü ve art niyetli düşünceleri olduğunu belirterek kınamıştı.

Son Güncelleme: 15.03.2017 13:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle