İLKOKUL ÇOCUKLARI BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI'YI ÖDEV SORULARI İLE KÖŞEYE SIKIŞTIRDI

Bilecik Atatürk İlkokulu öğrencileri Ilgın Çobanoğlu ve Elifnaz Tüzün, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin ödev olarak verdiği soruları Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya yöneltip cevapları can kulağı ile dinlediler.

08 Nisan 2016 Cuma 06:22
1296 Okunma
İLKOKUL ÇOCUKLARI BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI'YI ÖDEV SORULARI İLE KÖŞEYE SIKIŞTIRDI

  Bilecik Atatürk İlkokulu öğrencileri Ilgın Çobanoğlu ve Elifnaz Tüzün, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin ödev olarak verdiği soruları Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya yöneltip cevapları can kulağı ile dinlediler.

 

 

  Öğrenciler, Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile kendilerine verilen ödev soruları cevaplandırması için Başkan Yağcı’yı tercih ettiler. Minik kız öğrenciler, Bilecik Belediyesi tarafından 10 yıldır geleneksel hale gelen Osmanlı çeşmesinden Regaip Kandili dolayısıyla su yerine şerbet akması ve helva töreni sonrası Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya sorularını yönelttiler.

 

 

  Sohbet öncesi bir kız çocuğu Başkan Yağcı’ya “Ben seni tanıyorum” demesi üzerine Yağcı, “Nereden tanıyorsun” dedi. Bunun üzerine kız çocuğu, “Acilin orada sen bana bebek vermiştim bak unutmadım” diyerek cevap verirken, Başkan Yağcı ise kız çocuğuna “Aferin” diye yanıt verdi.

 

 

  BAŞKAN YAĞCI’YA CAN KULAĞI İLE DİNLEDİLER

 

  İlk soru olarak 'Hazreti Muhammed'i hiç rüyanızda gördünüz mü? soran çocuklara cevap veren Başkan Yağcı, “Bu çok özel bir soru. Keşke görebilsek” cevabı verdi. İkinci olarak 'Hazreti Muhammed size neyi hatırlatıyor?' sorusuna karşılık Yağcı, “Pırıl pırıl bir dünyanın anahtarını hatırlatıyor” dedi. 'Hazreti Muhammed denilince aklınıza ne geliyor?' sorusuna karşılık Başkan Yağcı, “Kurtuluş geliyor ve insanlığın selameti geliyor” dedi.

 

 

 Yağcı, 'Sizce kardeşlik nedir?' sorusuna, “Bizce kardeşlik, Cenabı Hak'kın vermiş olduğu bu nimetleri hak ve adalet ölçüsünde paylaşarak güzel bir şekilde birbirlerinin hakkına riayet ederek yaşaması demek” dedi. Başkan Yağcı, 'Hazreti Muhammed'i tanımayan birini onu nasıl anlatırsınız?' sorusuna cevaben, “Elinizde belki dünyada rahat yaşamanın en güzel fırsatları var, ama o kapıyı açacak anahtar yok sizde.

 

 

 Hz. Muhammed hem dünyada hem ahrette insanları mutluluk yoluna götürecek kapının anahtarı. Onun sünneti, Hadisleri bizlere hem dünyada hem ahrette de güzelliklerin yolunu açar” ifadelerine yer verdi. 'Hazreti Muhammed’le karşılaşsanız ne sorardınız?' sorusuna ise Yağcı, “Onun ümmeti olmak, onun şefaatine nail olmak, hatta onun kabrini ziyaret etmek bile bir insanı çok çok mutlu ediyor. Hazreti Muhammed bu dünyanın yaratılmasına sebep olandır. O olmasaydı hiç birimiz olmazdık” dedi.

 

 

  “İSMİNİ ZİKREDERKEN GÖZLERİMİN İÇİ GÜLÜYORDU”

 

  Başkan Yağcı, kız çocuklarının 'Hazreti Muhammedi çocukken nasıl algılıyordunuz?' sorusuna cevaben, “Hazreti Muhammed'i çocukken sizin gibi algılıyordum. Böyle ismini zikrederken gözlerimin içi gülüyordu. Çünkü bizler Müslüman olarak İslam fıtratı üstüne doğan ve anne babamız Müslüman olduğu için şanslı olan insanlarız. Biz de çocukluğumuzdan beri peygamber sevgisi ile Allah sevgisi ile büyüyen insanlarız.

 

 

 Onu çok önemli önder ve hakikaten yolunda gidilecek bir insan olarak hatırlıyorum” dedi. 'Peygamberimiz yaşasaydı onunla birlikte olmak ister miydiniz?' soruna kısa ve net cevap veren Yağcı, "Tabii ki evet" diyerek cevap verdi. 'Peygamber efendimiz dürüst ve güvenilir olduğu için ona hangi lakap verilmiştir' sorununa ise, kız çocukları Muhammed El Emin cevabını verdi. Çocuklar sorular sonrası Başkan Yağcı’nın elini öperek, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Son Güncelleme: 08.04.2016 06:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle