İL SPOR MERKEZİ AÇILDI

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün 76’inci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle il spor merkezini açılışı gerçekleştirildi.

30 Haziran 2014 Pazartesi 09:37
2136 Okunma
İL SPOR MERKEZİ AÇILDI

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün 76’inci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle il spor merkezini açılışı gerçekleştirildi.  

  Bilecik İl Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Kapalı Spor salonunda ve bahçesinde düzenlenene etkinliğe Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, 9’uncu Alay Eğitim Komutanı Albay Mehmet Yiğit ve sporseverler katıldı.

  Yapılana etkinlikte bir konuşma yapan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, "Öğrencilerin bir eğitim öğretim yılını tamamladıklarını ve yaz tatilini hak ettiklerinin belirtti. Nayir, Yaz tatilini en güzel değerlendirebilecek hususlardan biri sportif faaliyetlerdir. İlimizi uluslararası ve ulusal müsabakalarda başarıyla temsil eden sporcularımız gibi inanıyorum ki, yaz spor okullarında yetişen çocuklarımız da, aldıkları eğitimle aynı başarının devamını sağlayacaklar” dedi.

  Konuşmanın ardından yaptıkları etkinlik hakkında bilgi veren Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzün 76’inci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle il spor merkezlerinin açılışı 81 vilayette gerçekleştiğinin belirtti. Doyuk, “ Amaç çocuk ve gençlerimizin serbest zamanlarını en iyi şekilde spor yaparak değerlendirmelerini, tesislerin ve spor branşlarının tanıtımını sağlamak, kötü alışkanlıklardan korumak, paylaşabilen, katılımcı, üretici, sağlam karakterli, ruhen ve bedenen sağlığı yerinde sportmen bir nesil yetiştirmek aynı zamanda daha fazla çocuk ve gencimizin katılımını sağlayarak, lisanslı sporcular oluşturup Spor kulüplerimizin de alt yapılarında hizmete sunmaktır. Sağlıklı, çalışkan bir nesille ve şampiyon  sporculara sahip olabilmek için Sporu, ülkemizde en geniş tabanlı çocuk ve genç nüfusu olan ilkokullarda başlatmak gerekir.

 Profesyonel sporculuğun yolu eğitimden, planlı, kontrollü, bilinçli ve sürekli Spor yapmaktan geçer aksi halde başarı elde edilemez. Sevgili Gençler!  bu coşku ve heyecanla zamanınızı sporla, sosyal etkinliklerle ve çeşitli projelerle değerlendirmenizi çok önemsiyoruz bu sizler ve bizler için, aileniz ve ülkemiz için önemli çünkü sizler geleceğimizin teminatı yarınların başarılı sporcuları ve idarecilerisiniz. İlimizde ilköğretim çağındaki öğrenci sayımız yaklaşık 7 Bin 134’ü bulmaktadır. Sporda başarı için reflekslerin oluşum çağı  ise  5-7 yaş grubundadır.

Bu grup bizim sporcu kaynağımız olmalıdır. Bu özelliği 12 yaş grubuna kadar işleyerek, spor yapma performansını yükseltebiliriz. Spor branşlarımız Atletizm-Badminton-Boks-Basketbol-Güreş-Jimnastik-Tenis-Masa Tenisi-Karate do- Taekwondo-Satranç-Voleybol-Futbol-Halter-Judo-Okçuluk-Bolce ve Dart olmak üzere çalışmalarımız Kadrolu, sözleşmeli ve fahri  Antrenörler ile sürdürülmektedir” dedi.

  Konuşmalarının ardından protokol üyeleri sporculaırn branş dallarında yapmış oldukları gözsterileri izlediler. Yapılana gösteriler sonrası Gençlik Merkezi üyeleri öğrenciler minin bir konser verdiler.

 

Son Güncelleme: 30.06.2014 09:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle