İL MÜFTÜLÜĞÜ İFTAR YEMEĞİ VERDİ

Bilecik İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi tarafından iftar yemeği düzenlendi.

10 Temmuz 2014 Perşembe 08:27
1757 Okunma
İL MÜFTÜLÜĞÜ İFTAR YEMEĞİ VERDİ

Bilecik İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi tarafından iftar yemeği düzenlendi.  

  Bilecik’te bir Yemek Salonunda düzenlenen yemeğe, Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2'inci Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Retörü Azmi Özcan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim Aktepe, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2'inci Başkanı Mazhar Bilgin, İlçe Müftüleri, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

  Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun okuduğu bereket duası ve iftar ezanının ardından iftar yemeği başladı. Yenilen iftar yemeğinin ardından konuşma yapan Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Bilecik Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi olarak rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının, bu ayın manevi ikliminde oluşturduğu iftar sofrasının paylaşmak üzere teşrif eden herkese hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı. Akkuş, “Bu soframıza bugün toplumumuzun değişik katmanlarından katılımlar var. Arzu ettikçe Ramazan ayımızın seçmiş olduğu temsiliz, kimse kalmasın bu Ramazan ve her  Ramazan sloganı etrafında birbirimizle buluşalım, birbirimizle kaynaşalım, birbirimizle görüşelim. Aynı sofrada Cenab-ı hakkın bizlere vermiş olduğu rızkları paylaşalım. Bu vesileyle ben katılmış olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Özellikle bu programı yoğun mesailerinden vakit ayırarak Sakarya’dan Kocaeli den buralara kadar teşrif eden İl müftülerine ve İlçe müftülerine herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Afiyet olsun Allah kabul etsin Cenab-ı hak daha nice güzel günlerde olsun diyor hepinize hayırlı günler diliyorum” dedi.

  İl Müftüsünün konuşmasının ardından bir konuşma yapan, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2'inci Başkanı Mazhar Bilgin, iftara katılan misafirlere kendisi ve Türkiye Diyanet Vakfı adına özellikler Prof. Dr. Mehmet Görmez adına en derin saygı ve sevgilerinle selamladığı belirtti. Bilgin, “Mübarek Ramazan ayımızın Bilecik iline, ülkemize, İslam alemine ve bütün insanlık âlemine hayırlara vesile olmasına temenni ediyorum. Tabi bu kaç ramazandır hep ramazanlara vuruk giriyoruz. Yeryüzün de özellikle komşularımızdan Müslümanlar arasındaki bu kavganın devam ettiği.

 Müslümanın Müslümana “Allah Hu Ekber “diyerek saldırdığı, boğazladığı, yetimlerin çoğaldığı böyle iklimlerde ramazana girmek ramazanın güzelliğini ramazanın hoşnutluğunu bir nebzede olsa azaltmakta ancak, ramazanın verdiği merhamet rızkı ve şefkat duygularıyla bu insanlarımıza bunu Cenabı Allah'tan temenni ederim. Bu Ramazan ayı vesilesiyle Ramazan ayının kuran vesilesiyle ve Ramazana irat edeceğimiz Kadir Gecesiyle barış, sevgi saygı vermesini yüce Allah'tan temenni ederim dua ederim. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Diyanet Vakfından bahsetmek istiyorum.

 1975 yılından kurulmuş Türkiye Diyanet Vakfı derken aklımıza dünya yeryüzünde iyiliği hakim kılmak ve buna destek olan herkese çok teşekkür ederim. Din, ırk ayırmadan herkese yardım etmektir. Dünyanın her yerinden ben Müslümanım diyen herkese kucak açan dır. Türkiye diyanet vakfı derken onlarca okulumuzda onlarca öğrencimize dini eğitim veren kültür veren okullarımızda okuttuğumuz 2 Bin 600 öğrenci gelmektedir” dedi.

 

 

Son Güncelleme: 10.07.2014 08:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle