İKİNCİ İNÖNÜ ZAFERİNİN 93.YILDÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

Bilecik'in Bozüyük ilçesi ve Eskişehir'in İnönü ilçesinde 2'inci İnönü Zaferi'nin 93'üncü yıl dönümü nedeniyle törenler düzenlendi.

01 Nisan 2014 Salı 18:11
2265 Okunma
İKİNCİ İNÖNÜ ZAFERİNİN 93.YILDÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

Bilecik'in Bozüyük ilçesi ve Eskişehir'in İnönü ilçesinde 2'inci İnönü Zaferi'nin 93'üncü yıl dönümü nedeniyle törenler düzenlendi.

Sabah saat 09.30'da Bozüyük Metristepe Anıtı'nda başlayan programda, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ardından askerler tarafından saygı atışı ile törenler başladı. Daha sonra Akpınar Mahallesi'ndeki şehitliğe geçildi.

Akpınar Şehitliğindeki program, protokol mensupları tarafından anıta çelenk konulması ile başladı. Bilecikli şehit aileleri adına Hayati Durak tarafından konuşma yapıldı. Gazi Hayati Durak, konuşmasında, 1 Nisan'da Türk ordusunun zaferi ile sonuçlanan II. İnönü Meydan Muharebesi sonunda Türk milletinin makus talihini de yendiğini söyledi.

 

Ardından Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından günün önlem ve önemine binayen bir konuşma yapıldı. Bakıcı, konuşmasında, "Aziz milletimiz, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tarih boyunca en güç şartlar altında dahi sergilemiş, fedakarlığıyla, vatanseverliğiyle gurur duyduğumuz zaferlere imza atmıştır. Kahraman askerlerimizin kendisinden sayı ve teçhizat bakımından kat ve kat güçlü düşman askerlerine karşı verdiği onurlu mücadelesine tarih şahittir. Türk Milleti, Atatürk sayesinde kazandığı güven duygusuyla, Cumhuriyeti yaşatacak, birlik ve bütünlüğünü koruyarak aydınlık yarınlara ulaşacaktır" diye belirtti.

Konuşmaların devamında, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir tarafından bir konuşma yapıldı. Nayir, konuşmasında, tarihin en önemli dönüm noktalarından birinin şüphesiz Kurtuluş Savaşı olduğunu ve Kurtuluş Savaşı'nın içinde de 93. yıl dönümü kutlanan İkinci İnönü Zaferi'nin büyük önemi bulunduğunu söyledi. Nayir, konuşmasında "İkinci İnönü Zaferi, kurtuluş yolunda umutları canlandırıp, milletimize moral ve güç verirken nihai zafere ulaşmanın da yolunu açmıştır. 'Geçmişini bilmeyenlerin geleceği olmaz' özdeyişinin ışığında bize düşen görev, yaşanan fedakarlıkları yeni nesillere aktararak bu ruhun ve şuurun yaşamasını sağlamaktır. Kurtuluş Savaşımızda ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda önemli yeri olan bu topraklarda yaşamanın ve görev yapmanın onuru ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum" dile belirtti.

Son olarak TBMM Katip üyesi ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü bir konuşma yaptı. Küpçü, konuşmasında, "Bu zafer, Anadolu'nun düşmandan temizlenmesine vesile olacak takatini arttırmış ve Anadolu'yu bu milletin tekraren ebedi yurdu haline getirmekle kalmamış, 93. yıl dönümünde bu zaferlerle Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletiyle güçlü büyük bir medeniyet olarak yoluna devam etmektedir. Bundan sonrada bu topraklar için can veren şühedanın mirasına vefasızlık lügatinde olmayan bir millet olarak güçlü devlet olarak devletimize ve milletimize hiçbir ortak hiçbir şerik kabul etmeksizin yolumuza aşkla, muhabbetle devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Vaizi Ömer Faruk Can'ın dua ettirmesinin ardından Nayir, Tuna ve Küpçü tarafından şeref defterinin imzalamasıyla Akpınar şehitliğindeki programlar sona erdi.

 

Törene Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, TBMM Katip üyesi ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Ak Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Eskişehir Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutan vekili Albay Alper Sır, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Erdemir, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve diğer ilgililer katıldı.

İnönü'deki programlar ise saat 12.00'de başladı. Anıta çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı Okundu. Türk Silahlı Kuvvetleri adına yapılan konuşmanın ardından Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna konuşması ile devam etti. Konuşmaların ardından program son buldu.

 

Son Güncelleme: 01.04.2014 18:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle