HEDEFİMİZ, BİLİNÇLİ VE DOĞAYA SAYGILI BİR YENİ NESİL YARATMAKTIR

Osmaneli Merkez Avcılar Kulübünün girişimi ve Bilecik Milli Parklar Şube Müdürlüğünün desteği ile geçtiğimiz günlerde 20 kursiyer avcının katılımıyla Osmaneli Halk Eğitim merkezinde avcılık belgesi kursu düzenlenmiştir.

23 Ekim 2014 Perşembe 12:20
1144 Okunma
HEDEFİMİZ, BİLİNÇLİ VE DOĞAYA SAYGILI BİR YENİ NESİL YARATMAKTIR

 Bilecik’in Osmaneli ilçesinde Merkez Avcılar Kulübünün girişimi ve Bilecik Milli Parklar Şube Müdürlüğünün desteği geçtiğimiz günlerde 20 kursiyer avcının katılımıyla Osmaneli Halk Eğitim merkezinde avcılık belgesi kursu düzenlendi.  

  Kurs sonrası açıklama yapan Osmaneli Merkez Avcılar Kulübü başkanlığınca yapılan açıklamada, ekolojik ve doğal hayatın korunması, sürdürülebilir şekilde devamı ve bu kaynakların milli ekonomiye kazandırılması kayıtlı ve bilinçli avcılıkla mümkün olmaktadır şeklinde belirtilere açıklamaya şu şekilde devam edildi;

 

 

  “Bu doğrultuda çok hassas bir eko sisteme sahip ülkemizde av ve yaban hayatının yönetimi için avlanmanın kayıtlı ve eğitim almış bilinçli avcılar tarafından yapılmasına izin verilerek kaynaklarımızın korunması hedeflenmektedir. Yurdumuzdaki av ve yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, sürdürülebilir yönetimine ilişkin bakanlığın makro amaçları içerisinde, avcılığın kayıtlı, bilinçli şekilde yapılması, av hayvanlarına da yaşama hakkı sağlayacak silahlarla ve haftanın belli günlerinde av yapılması ve hayvanların üreme ve yavrulama dönemlerinde avın yasaklanması yatmaktadır. Belgeli avcıların aldıkları eğitimle etrafındaki insanlara ve belgesiz avcılara örnek olmaktadırlar.

 

 

 Doğayı korumak için azami gayret sarf ettikleri Derneğimizin memnuniyetle takip ettiği konulardandır. Doğal kaynakların tükenmez olmadığının anlaşılması, tabiattaki dengelerin, iyice bozulması hatta insanların avcılıkla ilgili konularda edindikleri bazı bilgilerle eski ve yanlış kanaatlerinden pişmanlık duyarak uzaklaşmaları avcılıkta eğitimin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu göstermektedir. Avcılık belgesi verilen kurslarda derslere kursiyer avcıların tamamının katılımı sağlanarak avcıya bilinçli, doğaya ve yaban hayata saygılı bir birey gibi hareket ederek avcılık yapması sağlanmaktadır. Kara avcılığı kanununa göre avcılık yapmak isteyen herkesin bu kursa katılıp devamında avlanma belgesini alması gerekmektedir”.

  Ayrıca açıklamada, bu kursu takip ederek avlanma belgelerini almaya hak kazanan tüm bilinçli avcı dostları ve kendilerinden desteklerini esirgemeyen Milli Parklar Şube Müdürü Nezir Ayhan’a ve Osmaneli Halk Eğitim Müdürü Kadir Tuysuz’a şükranlarını sunduklarını belirttiler.

 

 

Son Güncelleme: 23.10.2014 12:20
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKAvcıOsmaneliKurs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle