HASTALAR İLAÇ YAZDIRACAK UZMAN DOKTOR BULAMIYORLAR

Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde bulunan devlet hastanesinin zorunlu hizmet bölgesine girmemesinden dolayı, hastalar sıkıntı yaşıyor.

11 Şubat 2015 Çarşamba 11:11
2389 Okunma
HASTALAR İLAÇ YAZDIRACAK UZMAN DOKTOR BULAMIYORLAR
banner15

Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde bulunan devlet hastanesinin zorunlu hizmet bölgesine girmemesinden dolayı, hastalar sıkıntı yaşıyor. 

 

 

  Gölpazarı İlçe Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından zorunlu hizmet bölgesine alınmayınca, Yenipazar İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli Uzman Aile Hekimi Dr. Betül Aytekin haftada bir gün Gölpazarı’na gelerek hastaları muayene ediyor. Gölpazarı İlçe Devlet Hastanesi'nde sadece pratisyen doktor olması, uzman doktor bulunmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Pratisyen doktorların rapor ve reçete yazamamasından dolayı Gölpazarı'ndaki hastalar, haftanın her salı günü Yenipazar’dan gelecek olan Uzman Aile Hekimi Dr. Betül Aytekin'i bekliyor. Aytekin'in ise 2 senedir Yenipazar İlçe Devlet Hastanesi'nden, Gölpazarı İlçe Devlet Hastanesi'ne görevlendirildiği belirtildi.

 

 

Gölpazarı'nda yaşayan vatandaşlar ise ilaç yazdırmak için salı gününü beklemek zorunda olduklarını ve acil bir şey olduğu zaman 45 kilometre uzaklıkta olan Bilecik'e gittiklerini belirterek, yetkililerden bu konu hakkında bir çözüm istediler.

  Ayrıca, Aytekin’in 2 yıldır Gölpazarı’na geldiği salı günleri, toplam 60 hastaya rapor ve reçete yazarak muayene ettiği belirtildi.

  Bilecik Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, yaşanan sıkıntıyı bildiklerini, çözümü için çalışmaların sürdüğünü belirttiler.

 

Son Güncelleme: 11.02.2015 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle