GARANTİYE ALINDI !

Vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında altın fiyatları geliyor. Gram altın güne 464 lira seviyesinde başladı. İşte altında beklentiler...

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
05 Ocak 2021 Salı 12:12
730 Okunma
GARANTİYE ALINDI !
banner15

Vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında altın fiyatları geliyor. Gram altın güne 464 lira seviyesinde başladı. İşte altında beklentiler...


Vatandaşın en çok merak ettiği gram altın güne 464 lira seviyesinde başladı. Altında beklentiler ne yönde? İşte cevapları...


Çeyrek altın 763 liradan işlem görüyor. Cumhuriyet altını ise 3 bin 101 liradan alıcı buluyor. Ons altın da bin 939 dolar seviyesinde.
Ekonomist Enver Erkan, altınla ilgili şunları söyledi: 
"Altın, 8 haftalık zirvenin yakınında fiyatlama yapıyor. Küresel koronavirüs vakalarında artış, risk iştahını düşürüyor ve güvenlik talebini artırıyor. Bunun yanında, düşük ABD reel getirileri, zayıf dolar ve düşen hisse senetleri altın yükselişinde etkili olan faktörler olarak sıralanabilir. Bunlar bir araya geldiğinde altın genelde iyi performans gösteriyor.

Kovid vakalarının aldığı şekil, kaygı verici. Koronavirüsün ilk olarak Birleşik Krallık’ta tespit edilen varyant türü New York’ta da tespit edildi. ABD’de vakalar 300 bin bandının üzerinde. Birleşik Krallık’ta ise Başbakan Johnson, ulusal tecrit emri verdi. Bütün bu faktörler, piyasanın çalkantısının artmasında ve güvenlik ihtiyacının oluşmasında etkili.


Georgia seçimlerinden sonra Senato’nun kimin kontrolünde olacağı da önemli. Az da olsa mavi dalga olasılığı var, harcamalar bu durumda Demokratların kontrolüne geçeceği için altın açısından pozitif olur. Enflasyon beklentileri ise, hareketi biraz abartılı bulsa da %2 bandını buldu ve altına destek veriyor. Düşük reel faiz ve zayıf USD teması altını desteklemeye devam edebilir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle