ESKİŞEHİR’DE PAZARYERİLİLER DERNEĞİ KURULDU

Bilecik’in Pazaryeri ilçesi doğumlu ve Eskişehir’de yaşayanlar, Eskişehir Pazaryerililer Derneği'ni kurdular.

07 Kasım 2015 Cumartesi 07:51
1529 Okunma
ESKİŞEHİR’DE PAZARYERİLİLER DERNEĞİ KURULDU

  Bilecik’in Pazaryeri ilçesi doğumlu ve Eskişehir’de yaşayanlar, Eskişehir Pazaryerililer Derneği'ni kurdular.  

 

 

  Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde Pazaryerili olan bir yemek salonunda düzenlenen toplantıda, Eskişehir Pazaryerililer Derneği’nin ilk kuruluş toplantısı düzenlendi. Derneğin ilk kuruluş toplantısına, Pazaryeri Kaymakamı İbrahim Özdel, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yörükçü, Bursa Kestel Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Doğru, Eskişehir Pazaryerililer Dernek Başkanı Osman Olgaç, Bursa Pazaryerililer Dernek Başkanı Bahri Turan, Bozüyük Pazaryerililer Dernek Başkanı Ali Şahinoğlu, Kestel Bilecikliler Dernek Başkanı Hayrettin Öz, Osmaneli Pazarcıklılar Temsilcisi Halil Talih ve  derneklerin yönetim kurulları, Pazaryeri belediye ve il genel meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Üstün, MHP İlçe Başkanı Ender Metin, CHP  İlçe Başkan Vekili Ömer Berk, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın babası Reşit Akdoğan ve Bilecik Garanti Bankası Müdürü Hüsnü Bayrakçı ve Eskişehir’de yaşayan çok sayıda Pazarcıklı katıldı.

 


 

  “PAZARYERİ İLÇESİ HIZLA GELİŞMEYE VE KALKINMAYA DEVAM EDİYOR”

 

  Açılış konuşmasında Pazaryerililerin dernekleşme yolunda çok iyi ve sağlam adımlarla ilerlediğini anlatan Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, “Pazaryeri küçük bir ilçe ama birliğini ve beraberliğini o kadar güzel koruyor ki, sanki Pazaryeri büyük bir ilçeymiş havası veriyor. Bu akşam çok güzel bir tabloyla karşı karşıyayız duygulanmamak elde değil. Bizim Pazarcıklılar olarak özlediğimiz bir tablo vardı hamt olsun onu da başardık. Eğer bir olursak beraber olursak aşamayacağımız engel yoktur.

 

 

 Pazaryeri artık eski Pazaryeri değil yatırım alan bir ilçe olma yolunda hızla ilerliyor. Pazaryeri, iki Bakanı bir milletvekili, önemli bürokratları, iş adamları ve yöneticileri ile ufku açılmış hızla gelişmeye, kalkınmaya devam ediyor. Örnek olarak bakacak olursak Eskişehir Milletvekilimiz ve Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr Nabi, Avcı, yine Başbakan Yardımcısı hemşehrimiz Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, Milletvekilimiz Halil Eldemir ve daha birçok Pazaryeri'nin yetiştirdiği birbirinden değerli hemşehrilerimiz. Biz kendileriyle Pazaryerili olarak gurur duyuyoruz. İlçemizin menfaatleri söz konusu olduğunda verdikleri desteklerden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu güzel tablonun gelecek nesillere aktarılacağı konusunda hiç şüphemiz yok. İçeride ve dışarıda yaşayan Pazarcıklılar kurulan dernekler vasıtasıyla devamlı istişare halinde. Artık Pazarcıklılar bir güç olmak istiyoruz diyorlar ve bunu da yavaş yavaş başarıyoruz.

 

 

 Amacımız güzel ilçemiz Pazaryeri'nin güzel insanlarını bir arada tutmak dostluğumuzu, dayanışmamızı, iyi günde kötü günde birlik ve beraberliğimizi, korumak. Gelenek ve göreneklerimizi devam ettirmek ve bunu da gelecek nesillere aktarmaktır. Allah bu birliğimizi, beraberliğimizi kardeşlik duyguları içinde devam ettirsin. Bizim en büyük gücümüz, birlik ve beraberlik içinde olmamızdır. Allah bu birliğimizi bozmasın. Eskişehir Pazaryerilliler Derneğimiz, Eskişehir’de yaşayan hemşehrilerimize ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun diyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 07.11.2015 07:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle