EĞİTİM BİR SEN'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Bilecik'te Cuma namazı sonrası Eğitim Bir Sen Bilecik Şubesi öncülüğünde, Halep’te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınarak, yardım toplandı.

09 Aralık 2016 Cuma 15:15
1416 Okunma
EĞİTİM BİR SEN'DEN BASIN AÇIKLAMASI

      Bilecik'te Cuma namazı sonrası Eğitim Bir Sen Bilecik Şubesi öncülüğünde, Halep’te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınarak, yardım toplandı.

 

 

      Eğitim Bir Sen üyeleri öncülüğünde Bilecik Merkez Kayı Boyu Camii’nde Cuma namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazının ardından cami cemaatinden Halep için yardım toplandı. “Halep'i açlıktan insanlığı utançtan kurtar” pankartı açan Eğitim Bir Sen Bilecik Şubesi üyeleri sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Eğitim Bir Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, Halep'in kendilerinin tarihi olduğunu söyleyerek, "Halep bizim parçamız. Halep bizim yürek yangınımız. Bugün Srebrenitsa'nın kaderini Halep yaşıyor.

 

 

    Halep'te insanlık ölüyor. Batı yine üç maymunu oynuyor” dedi. Halep'in, insanlığın ve insani değerlerin katledildiği kentlerden biri olduğunu belirten Selöz, “Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep’te can pazarı yaşanıyor. Ve maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda.

 

 

  Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamları kendi surları arkasından bir film izliyormuş gibi seyrediyor. Halep, insanlığın topyekun öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır.

 

 

       Ama insanlık duyarsız, insanlık kayıtsız. En çok da ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor. Dünyanın her yerinde vicdanlı insanların olduğunu biliyoruz. Biz vicdanlara seslenerek, insanlığı harekete geçirebileceğimize inanıyoruz. Merhamet ihtiyacı adalet yoksunluğuna dayanır. Biz daha köklü çözümler üretilmesi gerektiğini, adil bir dünyanın vicdanları harekete geçirdiğimiz zaman mümkün olduğunu inanıyoruz. Yani tüm dünya üzerindeki Rachelleri, Malcom X’leri, Gandileri harekete geçirerek Halep’e bir vicdan köprüsü oluşturmak zorundayız. İnşallah bunu başaracağız.

 

 

    Bunun ilk adımı olarak da ‘Halep’i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar’ temalı kampanyamızı başlattık. Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık kampına, bir işkence kampına dönüşmüş durumda. Bir taraftan bombalar yağıyor, bir tarafta açlık insanları vuruyor. Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bizler ilk aşamada Halep’e 81 TIR'ı ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz süreç içinde düzenli bir şekilde devam edecek. Sırayla eylem planımızı açıklayayım. Savaşın acısını Suriye ve Türkiye birlikte yaşıyor" dedi.

 

Son Güncelleme: 09.12.2016 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle