DÜNYA HAFIZLARINDAN BİLECİK’TE KUR’AN ZİYAFETİ

Bilecik Müftülüğü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla Hürriyet Mahallesinde yer alan Kayı Boyu Camii'nde “Dünya Hafızlarından Kur'an-ı Kerim Ziyafeti” programı düzenlendi.

28 Haziran 2016 Salı 03:53
678 Okunma
DÜNYA HAFIZLARINDAN BİLECİK’TE KUR’AN ZİYAFETİ

    Bilecik Müftülüğü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla Hürriyet Mahallesinde yer alan Kayı Boyu Camii'nde “Dünya Hafızlarından Kur'an-ı Kerim Ziyafeti” programı düzenlendi.  

 

 

     Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından organize edilen programa, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi Yaşar Çuhadar, Endonezya’dan 2015 Takdir Seriza Hasan, Cezayir’den 2016 Dünya birincisi Halit Ghırıssi, Türkiye’den ise 2014 Dünya birincisi Numan Akbaş iştirak etti. Kayı Boyu Camii'nde gerçekleşen Kur'an ziyafetine vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gösterildi. Orucunu açan yüzlerce Bilecikli Kur'an ziyafetinde buluşurken camiyi dolduran vatandaşlar hafızları huşu içinde dinledi.

 


 

   “İFTAR SOFRALARINDA KARINLARIMIZ DOYARDI ŞİMDİ KALPLERİMİZİ KUR’AN İLE DOYURDULAR”

 

   Düzenlenen programda konuşan Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, “İslam ümmetinin şerefini yücelten Kur'an-ı Kerim'dir. İnşallah bu okunan Kur'anlar gönüllerdeki o çukurların kapanmasına, birliğimize ve kardeşliğimize vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyoruz. Hep iftar sofralarında karınlarımızı doyuruyorduk, Allah kendilerinden razı olsun, ruhlarımızı, gönüllerimizi ve kalplerimizi Kur’an ile doyurdular.

 

 

    Ben sizler adına Bilecik adına şükranlarımı arz ediyorum. Akşamınız mübarek olsun, Ramazanı şerifiniz mübarek olsun, Rabbim Teala Kadir Gecesi’ne ve Ramazan bayramına da bu manevi duygularla ulaştırsın İnşallah. Sayın Diyanet İşleri Başkanımıza, Mushafları inceleme ve Kıraat Kurulu Başkanımız ve kurul üyelerine, bizlere bu güzel Kur'an ziyafeti veren hafız hocalarımıza ve siz değerli cemaatimize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

 Program sonunda hafız hocalarına günün anısına Osmanlı armalı tablo takdim edildi.

Son Güncelleme: 28.06.2016 03:53
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKKuranGüncelHafız
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle