DENETİMLİ SERBESTLİK HÜKÜMLÜLERİNE FİZİKSEL AKTİVİTE SEMİNERİ VERİLDİ

Bilecik'te denetimli serbestlik yasasından yararlanan hükümlülere Fiziksel Aktivite semineri verildi.

19 Şubat 2015 Perşembe 09:31
2807 Okunma
DENETİMLİ SERBESTLİK HÜKÜMLÜLERİNE FİZİKSEL AKTİVİTE SEMİNERİ VERİLDİ
banner15

Bilecik'te denetimli serbestlik yasasından yararlanan hükümlülere Fiziksel Aktivite semineri verildi. 

 

 

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen Fiziksel Aktivite eğitimi Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü eğitmenleri Didem Can ve Ümit Çolak tarafından verildi. Denetimli Serbestlik yasasından yararlanan hükümlülere, fiziksel aktivite nedir, fiziksel aktivitenin önemi, ruhsal ve sosyal sağlığımız üzerine olan etkileri, fiziksel aktivite için uygun kıyafetler nelerdir, fiziksel aktivitelerde antrenman programı başlıklı konular ele alındı.

 

 

  Verdikleri eğitim hakkında bilgi veren eğitmen Didem Kaçar, Fiziksel aktivite, günlük yaşam içerisinde kas ve eklemlerimizi kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını arttıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlandığı belirtti. Can, “Denetimli serbestlik yasasından faydalanan hükümleri günlük yaşantılarında, yürüme, koşma, sıçrama, yüzme, bisiklete binme, oturma kalkma, kol ve bacak hareketleri, baş ve gövde hareketleri temel vücut hareketlerinin tümünü ya da bir kısmını içeren çeşitli spor dalları, dans, egzersiz, oyun ve gün içerisindeki aktiviteleri anlattık. 

 

Eğitimin ruhsal ve sosyal sağlığımız üzerine olan etkileri ise, sağlıklı kas, kemik ve eklem yapısı üzerine olumlu etkileri nedeniyle vücut düzgünlüğü ve farkındalığını geliştirerek bedeni ile barışık, özgüvenli bireyler yaratır. Olumlu düşünebilme ve stresle başa çıkabilme yeteneğini geliştirir. Kendini iyi hissetme ve mutluluk oluşturur. Bu konu başlıkları ile verdiğimiz seminer karşılığında hükümlülerin sosyal alanda daha faydalı bireyler olmasını sağlıyoruz” dedi.

 

 

  Seminer sonunda hükümlüler eğitmenlere teşekkür ederek, bu tür seminerlerin kendilerine fayda sağladıklarını belirttiler.

Son Güncelleme: 19.02.2015 09:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle