DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI GÜLTEKİN UYSAL BİLECİK'TEN HÜKÜMETE SESLENDİ

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye’nin 15 Temmuz’da bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, “Bu devletin kurumlarını çökertenlerin geldiği noktaları gördük ki o gece yarısı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini kendi binalarına asmak zorunda kaldılar” dedi.

13 Kasım 2016 Pazar 12:36
3125 Okunma
DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI GÜLTEKİN UYSAL BİLECİK'TEN HÜKÜMETE SESLENDİ

        Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye’nin 15 Temmuz’da bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, “Bu devletin kurumlarını çökertenlerin geldiği noktaları gördük ki o gece yarısı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini kendi binalarına asmak zorunda kaldılar” dedi.  

 

 

        Bilecik Belediyesi Kültür Sitesinde düzenlenen DP 4. Olağan Bilecik İl Kongresine katılan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'nin özellikle İslam Dünyasının kadim başkentlerinin her birinde kan ve göz yaşının fışkırdığı bir iklimde bu büyük Cumhuriyetin hangi fedakarlıklarla kurularak bugünlere geldiğini herkesin bir kez daha iyi idrak etmesi kanaatinde olduğunu belirtti.

 

 

     Uysal, “İşte bugün manevi huzurlarında ruh tazelemesi yaptığımız Bilecik’imiz de ifade etmek isterim ki Türkiye tabandan tavana yeni bir silkinişle kendi geleceğini, bulunduğu coğrafyanın geleceğini huzur ve istikrarını teminat altına alacak, yepyeni bir siyasete demokrat bir elle kavuşmalıdır. Bugünün Türkiye’sine baktığımızda işte bu büyük geçmişi yük görenlerin daha düne kadar eleştirdikleri bütün kurumları reform adı altında ele geçireceğiz mantığıyla yürüttüğü siyasetin neticesinde üzülerek ifade ediyorum ki Türkiye’yi her açıdan operasyona açık hale getirmişlerdir” dedi.

 

 

   “Türkiye darbelere maruz kalmış, acılarını hala çekmektedir”

 

    DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, konuşmasında 15 Temmuz’a değinerek, “Türkiye 2016’da darbelere maruz kalmış bir hareket olarak acılarını hala çekmektedir. Bugün bu ıstırapları yaşayan pek çok insanın birkaç nesli şemsiyesi altında bulunduran bir büyük hareket olarak 2016 Türkiye’sinde darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalmış olmayı bu tarihi geçmişe, bu tarihi geçmişle beraber geleceğini inşa etmek noktasında önemli bir kırılmaya sebebiyet verildiği için hepimiz ıstırap yaşıyoruz.

 

 

        Bu noktada Türkiye’nin bu yaşadığı ıstırapların yol göstericilerin de o muhteşem geleceği inşa etmemiz gerekirken kendi içinde kutuplaşan bir iklim içerisinde bu geleceğini kuşatmasında büyük endişeler yaşadığımızı burada sizlerin önünde ifade ediyorum. Bugün kolay siyaset mantığı içerisinde bu ülkenin ortak değeri haline getirdiğimiz ne kadar değeri varsa ebedi siyaset diyebileceğimiz bir anlayışla başta yüce dinimiz olmak üzere siyasetin maalesef aracısı haline getirildi” dedi.

 

 

  “Masalar kurup Oslo’da müzakere yapmadınız mı? İmralı’da müzakere yapmadınız mı?”

 

  Konuşmasında devamında hükümete bir takım sorular yönelten DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Hiçbir noktada hesap vermeyen demokratik usullerin neredeyse küme düşme noktasına geldiği hukukun askıya alındığı, temel hak ve hürriyetlerin yok var sayıldığı bir iklimde kendisine laf eden her kişinin neredeyse terörist mesamesine getirilmek istendiğini görüyoruz. Bu ülke de bugün terörist diye yaftaladıklarını buradan sormak isterim bunlarla siz masalar kurup, Oslo’da müzakere yapmadınız mı? İmralı’da müzakere yapmadınız mı? Ayaklarına Hamur’da mahkeme getirmediniz mi?

 

 

     Attığınız yanlış adımların bedelini bugünün Türkiye’sinde 7 Haziran’dan bu yana Anadolu’nun her köşesinde şehitler vererek aziz millet ödemektedir. Bu işin bedelini, siyasi sorumluluğunu ben taşıyorum diyenlerin bugün geri durduğunu görüyoruz. O nedenle diyoruz ki Türkiye’nin egemenlik sahası içerisinde kendi hayallerinizi dün kategorik olarak mecliste temsil eden ana muhalefet partisiyle beraber MHP’yi ortak bir tasavvurda yönetmeyeceğiniz için PKK ve HDP’yle bu tasavvurlarınızı icra etme yolunu tercih ettiniz.

 

 

     Ne zaman ki ‘başkanlık sistemini yaptırtmayacağız’ dediler onların terörist olduğunu hatırladınız. DTB’nin Van’daki kongresinde eski milletvekilleri o gün söyledi. 30 bin şehidi boşuna verdiniz dedi. İşte o gün sesiniz çıkmadı bugün sizinle aynı yolu yürümeyeceğiz dediklerinde terörist olduğunu hatırladınız. Ama buradan söylüyorum. Bu aziz millet 30 bin şehidi boşuna vermedi. Bundan sonra da vermeyecektir” ifadelerine yer verdi.

 

 

  “Mardin Derik’te bir kahraman evladı orada şehit oldu”

 

  DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, hükümetin PYD’nin liderini Ankara’da ağırladı hatırlattı. PYD’nin istedikleri istikamette gitmediklerini için bugün uluslararası kamuoyuna PYD ve PKK terör örgütüdür dediklerinin hatırlatan Uysal, sözlerine şöyle devam etti. “Elbette bizim nazarımızda terör örgütüdür ama bu tabirleri devlet mesuliyetiyle hükümet etme mesuliyeti taşıyan insanların işine geldi mi öyle, işine geldi mi böyle diyebilme hakkı yoktur.

 

 

    Bugün bu Türkiye bunların acısını, bunların ıstırabını çekmektedir. Daha dün değil evvelsi gün Mardin Derik’te bir kahraman evladını orada şehit vermiştir. Orada kaymakamlık görevlerini yapan cengaver evlatlarını sizin attığınız adımlarla beraber tonlarca patlayıcıları bu ülkenin dört bir köşesine dağıtılırken sesinizi çıkarmadınız, bugün bunları yeniden hatırlıyorsunuz. 

 

 

  “Cerablus harekata destekleyeceğimizi beyan ettik”

 

  DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cerablus’ta TSK bir müdahale gerçekleştirdiğini söyleyerek, "Demokrat Parti olarak açık yüreklilikle Türkiye’nin kuzey ve güney sınırlarında, doğusunda batısında karşı karşıya geleceği her tür riski göz önünde bulundurarak güney sınırımızı doğusundan batısına Hatay’a varıncaya kadar bir kuşatılacak koridor olma teşebbüslerini ortadan yaracak bir harekata elbette desteğimizi beyan ettik. Dün de beyan ettik, bugün de beyan ediyoruz. Allah askerimize güç versin, kuvvet versin, burunlarını kanatmasın.” Dedi.

 

 

  “Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini kendi binalarına asmak zorunda kaldılar”

 

   Son olarak Türkiye’nin 15 Temmuz’da bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Uysal, “Bu devletin kurumlarını çökertenlerin geldiği noktaları gördük ki o gece yarısı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini kendi binalarına asmak zorunda kaldılar. Buradan sormak isterim bu bilince erişmeniz için bu büyük ülkenin bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalması mı gerekirdi? Bugün Lozan mı, hezimet mi? diyerek geçmişimizi bugünün siyasetine cephane yaparak yeniden tarihi yarılmaları yaratmaya bu ülkeye bu kötülüğü yapmaya hiçbir kimsenin hakkı yoktur” dedi.

 

 

  "Bilecik olarak gerekli çalışmaları en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz"

 

  Konuşmanın ardından MKK üyesi İsmail Cinoğlu, "Bu davanın devam ettiği sürece, bu davanın askerleri olarak Bilecik ili olarak her türlü var olacağımızı saygı ve sevgiyle belirtiyor, tekrar hoş geldiniz diyorum. Şeyh Edebali, Ertuğrul Gazi, Osmanlı toprakları bugün özel bir günü, Genel Başkanımızı ağırlıyor. Bu kutlu dava demokrasi şehitleri olarak, bu davaya hizmet edenler olarak devam edeceğiz. Bilecik olarak gerekli çalışmaları en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu davamızda güçlü bir şekilde, demokrasi şeklinde her türlü mücadelemizde, partimizin menfaati ve gelişmesi doğrultusunda mücadelemize devam edeceğiz."

 

 

   "Davası olanların kaygısı olmaz"

 

Son olarak bir konuşma yapan DP mevcut İl Başkanı Sezai Balta ise, "Genel Başkan Gültekin Uysal hakkında övgü dolu sözlerle bahseden mevcut İl Başkanı ve yapılan seçimlerin tek adayı Sezai Balta, “Bu hareketin içerisinde olmak isteyen, gönlünde sadece Türkiye sevdası olan, Atamızın emaneti demokratik, laik Cumhuriyet’e inanmış herkese kapılarımız açıktır. Ama şu da bilinsin ki kamuoyunda bazılarının yanlış anlamalarına yol açacak şekilde Kıratımız bütün işini gücünü bırakmış kendine Süvari arıyor değildir.

 

 

  Bu davanın Süvarisi vardır ve oda Afyon’umuzun bağrından çıkmış, genç, eğitimli, cesur, kararlı yiğit evladı Gültekin Uysal’dır. Kurtuluş Savaşımızda nasıl Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Büyük Taarruz’u Afyon Kocatepe’den başlattıysa, Kıratımızın yeniden şahlanışı inşallah Afyon’umuzun yiğit evladı, genç süvarisi Gültekin Uysal’ın liderliğinde başlamıştır. Duymayanlar duysun, bilmeyenler bilsin. Bundan en ufak bir kaygımız yoktur. Çünkü bizim davamız ve sevdamız vardır. Davası olanların kaygısı olmaz.

 

 

    Konuşmaların ardından tek liste ve mevcut İl Başkanı Sezai Balta’nın tek aday olduğu DP 4. Olağan Bilecik İl Kongresine geçildi.

 

Son Güncelleme: 13.11.2016 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle