DEĞİŞTİ !

Son dakika gelen habere göre gelir vergisinde bu yıl beyannameye dikkat edilmeli. İş değiştirenler için ikinci işverenden elde edeceği gelir için beyanname verme sınırı 49 bin lira.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
14 Ocak 2021 Perşembe 10:56
420 Okunma
DEĞİŞTİ !

Son dakika gelen habere göre gelir vergisinde bu yıl beyannameye dikkat edilmeli. İş değiştirenler için ikinci işverenden elde edeceği gelir için beyanname verme sınırı 49 bin lira. Bu rakam özellikle 2020 yılında iş değiştiren doktorlar için çok önemli. Öte yandan sanatçılar ve sporcular da gelir vergisi beyannamesi verecek.

Gelir vergisi mükellefleri, 2020 yılında elde ettiği gelirlerin vergisini bu yıl iki taksitte ödeyecek. Sistem Global Danışmanlık Denetim Müdürü Emre Karaarslan’ın verdiği bilgiye göre, gerçek kişiler, ticari, zirai ve serbest meslek kazançlarının yanı sıra, aldıkları ücretler, sağladıkları menkul ve gayrimenkul sermaye iratları ile diğer kazanç ve iratları için gelir vergisi ödemekle yükümlü.

Bu yıl gelir vergisi konusunda en dikkat edilmesi gereken hususların başında beyanname verme konusunun geldiğini vurgulayan Emre Karaarslan, bu konuda son düzenlemelere ilişkin şunları söyledi:
“2020 yılı içerisinde tek işverenden elde edilen ücret gelirinin 600.000 TL tutarı aşması halinde,

2020 yılı içerisinde birden fazla işverenden elde edilen ücret gelirinin 600.000 TL tutarı aşması halinde,
2020 yılı içerisinde birden fazla işverenden elde edilen ücret gelirlerinin, birden sonraki işverenden alınan ücretler toplamı 49.000 TL tutarı aşması halinde gelir vergisi beyannamesi verilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle