DAHA YAŞANABİLİR VE DAHA İYİ BİR OSMANELİ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR

Bilecik’in 15 bin nüfuslu Osmaneli ilçesi, kısa zamanda yapılan yatırımlar ve projeler ile adından söz ettirmeye başladı.

28 Haziran 2016 Salı 05:31
1103 Okunma
DAHA YAŞANABİLİR VE DAHA İYİ BİR OSMANELİ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR
banner15

    Bilecik’in 15 bin nüfuslu Osmaneli ilçesi, kısa zamanda yapılan yatırımlar ve projeler ile adından söz ettirmeye başladı.  

 

 

    Osmaneli'de yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, ilçenin merkez nüfusunun 15 bin, köylerle birlikte ise 22 bin olan küçük, şirin bir kasaba olduğunu söyledi. Osmaneli'nin Sakarya Nehri kıyısına kurulmuş bir yerleşim yeri olduğu ifade eden Kaba, “Bizler daha iyi, daha yaşanılabilir bir Osmaneli için belediye başkanımızla bir ekip olarak gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belediye olarak ön plana çıkarmış olduğumuz konular ise; tarih, turizm, sanayi ve tarım.

 

 

    Tarih derken bizim burada Aya Yorgi Kilisesi var. Onunla ilgili restorasyon çalışmalarımız başlamak üzere. Kilisenin projesi tamamlandı. İnşallah Tarihi Kentler Birliği'nin bize vermiş olduğu ve yerel imkanlarla birlikte bu kiliseyi turizme kazandırmak hedefimiz. Rüstem Paşa Cami’miz var 1500'lü yıllarda yapılmış. Bu eserin restorasyon işlemi daha önce yapıldı. Halkımıza hizmet vermeye devam ediyor. Turizmde bizim öncelikle üzerinde durduğumuz konaklarımız var. Osmaneli'nde yaklaşık 150'ye yakın tescillenmiş konağımız var.

 

 

    Biz belediye olarak 22 tane konağımızı kamulaştırma işlemini tamamladık. Bu konakların 4-5 tanesinin restorasyon işlemini kendi imkanlarımızla gerçekleştiriyoruz. İki tanesini Allah nasip ederse 2 ay içerisinde hizmete açacağız. Butik otel, kafe, restoran cinsinde yani buraya gelen yerli-yabancı turistlerimize burada konaklama imkanını sunmak istiyoruz. Konaklamamız olmazsa turizmde ciddi anlamda bir gelir kaybımız oluyor. Günübirlik turistlerden çok bir gelir elde etme imkanımız yok ilçe esnafımız ve ilçemiz olarak” dedi.


 

  “HEDEFİMİZ OSMANELİ'NDE BİN 500 KİŞİYİ İSTİHDAM EDİLECEĞİ BİR SANAYİ BÖLGESİ OLUŞTURMAK”

 

    Başkan Kaba Osmaneli sanayisinden de bahsederek, “Sanayi parsellerimizi çoğaltıldı bizim hizmet zamanımızda. Bilecik'te 6 tane organize sanayi bölgesi var ve bunların en küçüğü Osmaneli'ndeydi. Bazı sıkıntılarımız olmuştu Organize Sanayi Bölgesi hakkında. Bundan iki yıl öncesine kadar yerimiz de, fabrikamız da yoktu. Zamanında yerler alınmış fakat hiç bir sanayici gelip buraya fabrika kurmamış. Böyle bir sıkıntımız vardı.

 

 

    Bu sorunu çözmek içinde bizler belediye olarak kendi imkanlarımızla yaklaşık 5 bin dönüme yakın sanayi parselleri ürettik. Amacımız Osmaneli’yi sanayi anlamında daha ileriye taşımak, küçük de olsa büyük de olsa gelen sanayiciyi elimizden kaçırmamaktı. Bu amaçla da sanayi parsellerimizi ürettik. Sanayici arkadaşlarımızda bu anlamda köylü arkadaşlarımızla görüşerek yer almaya başladılar. Allah nasip ederse en geç 1-2 yıl içerisinde Osmaneli'nde bin 500 kişinin istihdam edileceği bir sanayi bölgesi oluşturmak hedefimiz” dedi.

 

  

 

“OSMANELİ'NDE TURUNÇGİLLER HARİCİ HER ŞEY YETİŞİYOR”

 

  İlçede tarım olarak Bilecik’e yön vere ciddi üretimlerin yapıldığını belirten Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, ilçelerinde narenciye harici her şeyin yetiştiğini anlattı. Osmaneli’nin köylerinde son zamanlarda sulama göletlerinin yapıldığını aktaran Kaba konuşmasına şöyle devam etti:

 

 

    “İlçemizde, şeftali, domates, kiramız ve karpuzumuz meşhur. Her türlü turunçgiller haricinde Osmaneli üretim yapıyor. Tarımsal sulama amaçlı kapama sistem şebekeleri oluşturuldu. Son olarak Soğucakpınar köyünde bir gölet projemiz var. Kapalı sistem şebekesiyle birlikte tam 14 Milyon Lira gibi bir rakamla Devlet Şu İşleri imkanıyla İnşallah bunu 2017 yılı içerisinde çiftçimizin hizmetine sunmuş olacağız.”

 


 

  “OSMANELİ'NDE SPORA ÇOK ÖNEM VERİLİYOR”

 

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in ilçede spora çok önem verdiğini anlatan Belediye Başkan Yardımcısı Kaba, “Başkanımız, Sakarya Nehri kenarında gezen, kahvede oturan, orada burada sigara içen ve başka şeyler yapan gençlik istemiyor. Bizler, gençlerimizin spor yapmasını istiyoruz. Gelsin hem bedenen, hem de psikolojik olarak da kendini rahatlatsın, sağlıklı yaşasın diyoruz. 5 yaşından tutun da 60 yaşına kadar sunmuş olduğumuz sportif imkanlar var. Güreş, futbol, voleybol, basketbol, tekvando var.

 

 

    Ciddi anlamda başarı elde ettiğimiz spor dalları var. Amatör sporlara az kaynaklar vererek, ciddi başarılar elde ediyoruz. Osmaneli Belediyesi olarak bunların alt yapısını hazırlıyoruz. 1308 Osmaneli Belediye Spor’a önem veriyoruz. Bu takımımızın BAL ligine çıkacaktı ki son maçta final maçında yenilerek çıkmadık. 1308 Osmaneli Belediye Spor, Bilecik U13 Ligi’nin Bilecik şampiyonu olarak Karasu’da oynanan birinci kademe maçlarına katıldı. Kısacası spor seven bir belediye ile ilçe halkı el ele vermiş durumdayız” ifadelerini kullandı.

 

  “OSMANELİ HALİNİ DUBLE YOLUN KENARINA TAŞIYORUZ”

 

     Osmaneli’nin alt ve üst yapısından da bahseden Kaba ilçede son dönemlerde park ve bahçelerin yapıldığından bahsetti. Sakarya Nehri kenarında 50 bin metrekare park alanı oluşturduklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Kaba, “Şehitler Parkımız var en son yaptığımız. Bunların yanında sosyal belediyecilik olarak yeni düğün salonu yapıyoruz. Bir tanesini hizmete açtık diğerini de İnşallah bayramdan sonra hizmete açacağız. Yeni otogarımız yapılıyor. Osmaneli Halini duble yolun kenarına taşıyalım dedik. Osmaneli binası yetiştirdiği her ürünü buradaki hal binamızda yoldan geçen vatandaşlarımıza Osmaneli ürünleri satabilme imkanını sunabilmeyi sağlayabilelim dedik. Projemiz hazırlandı. 3-5 ay içerisinde hayata geçirmek gibi bir hedefimiz var. Hedefimiz sosyal belediyecilik olarak Osmaneli'nde cenaze hizmetleri olsun, mezarlık hizmetleri olsun, hasta yakın hizmetleri olsun kusursuz bir işlem yapmak” dedi.

 


 

  “BİZİM VATANDAŞIMIZ TAŞA, ÇAMURA, TOZA BASMADAN EVİNE GİDEBİLECEK”

 

Amaçlarının Osmaneli’ne hizmet olduğunu vurgulayan Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba görevden kaçmadıklarını söyledi. Ellerinden geldiğince bir şeyler yapmak istediklerini aktaran Kaba, sözlerini şöyle noktaladı:

“2014 seçimlerinden sonra sayın başkanımızla birlikte ilk işimiz yollar oldu. Şu ana kadar 700- 800 bin metrekare parke uygulaması yaptık şehir merkezinde. 2016 yılı içerisinde doğalgazın Osmaneli'nde ulaşmadığı nokta kalmayacak. 2017 yılı içerisinde bizim vatandaşımız taşa, çamura, toza basmadan evine gidebilecek. Araç parkımızı ciddi anlamda yeniledik. Osmaneli'nde hizmetler çok olunca ihtiyaçlar da oluyor. İki tane kamyon, iki tane kepçe, bir tane vidanjör, bir tane de itfaiye aracı aldık. Diğer araçlarımızın da komple bakımlarını yaptık. Amacımız her alanda Osmaneli'ni yaşanabilir bir hal haline getirmek. Osmaneli geleceğine ve gençlerimize daha iyi bir gelecek oluşturmak amacıyla Sayın Başkanımız Münür Şahin'le gece gündüz çalışıyoruz. Hiç bir siyasi ayrım yapmadan her vatandaşa ulaşmaya çalışıyoruz.”

Son Güncelleme: 28.06.2016 05:31
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKOsmaneliGüncel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle