“ÇOKLU LİSTE OLUNCA UFAK TEFEK KIRGINLIKLAR OLUYOR”

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Ak Parti teşkilatlarında seçim süreci olan 5.Olağan Kongresini geçtikleri Kasım ayından itibaren başladığını ve 31 Ocak 2015 Cumartesi günün yapılacak İl Başkanlığı Kongresi ile taçlandırılacağını belirti.

29 Ocak 2015 Perşembe 15:14
2124 Okunma
“ÇOKLU LİSTE OLUNCA UFAK TEFEK KIRGINLIKLAR OLUYOR”
banner15

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Ak Parti teşkilatlarında seçim süreci olan 5.Olağan Kongresini geçtikleri Kasım ayından itibaren başladığını ve 31 Ocak 2015 Cumartesi günün yapılacak İl Başkanlığı Kongresi ile taçlandırılacağını belirti. 

-----------------------------------------------------------

 Ak Parti İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısından konuşma yapan Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, ilk olarak ilçe kongrelerinin tamamladıklarını belirterek, “İlçe kongreleri neticesinde ilçe başkanı  arkadaşlarımız görevlerini tazelediler, yenilediler ve yollarına devam ediyorlar. 31 Ocak itibariyle 5.Olağan İl Kongremizi de hayırlısıyla inşallah yapacağız. İl kongremize biliyorsunuz Milli Eğitim Bakanımız, Genel Başkan Yardımcımız gelecek inşallah” dedi.

 

 

  ÇOKLU LİSTE OLUNCA UFAK TEFEK KIRGINLIKLAR OLUYOR

 

  Daha önceki yıllarda yapılan kongre süreçlerinde çift listeyle istenen adaylıklarda ve aşağı yukarı bazı yerlerde üç liste dahi çıktığını belirten Kurtulmuş, “Bunlar neticesinde teşkilatları daha sonra ufak tefek kırgınlıklar yaşadığı bu süreçten sonra büyüdüğü ve partimize zarar verdiği gözlendiği için genel merkezimiz böyle bir ilke kararı aldı. Bu ilke kararı neticesinde bizim teşkilatlarımıza teşkilat başkanı adayı olarak gösterecek arkadaşlarla ilgili geniş çaplı bir temayül yapıldı. Biz tüm kongrelerimizi şenlik havası içerisinde yaptık. Orada birleştirici bütünleştirici ve gerçekten güçlü kongreler ve katılımı çok yoğun olan kongreler yaptık. Neticede bu süreçten teşkilatımız güçlenerek çıktı.

 

 

 Amacımız da hedefimiz de işin başında buydu. Neticede amacımıza bu şekilde ulaşmış olduk.Neticede o ilke kararı çerçevesinde Türkiye genelinde 30'dan fazla il başkanı arkadaşımız şuanda başka görev almak üzere görevlerine devam etmekte. Bu arkadaşların yerine geniş çaplı yapılan istişareler neticesinde yeni aday arkadaşlar belirlendi. Bir de bu süreç içerisinde önümüzdeki süreçte farklı bir şekilde değerlendirilmek üzere bu kongrede aday olmuyoruz. Yapılan istişareler neticesinde Kadir Bayrak kardeşimiz inşallah önümüzdeki kongrede aday olacak. Burada taktir edersiniz ki bizim partimizin uygulamış olduğu yöntem var. Çok alanda bu şekilde çalışıyor. Geniş çaplı bir istişare. Bu istişareler sonucunda kamuoyu yoklamaları yapılıyor. Neticede bir şeye karar veriliyor.

 

 

  ENGEL YOK İKİ LİSTEDE ÇIKABİLİR

 

  Kongre günü geldiği zaman illa tek listeyle çıkılacak diye dayatma ve şartlanma olmadığının üzerine çizen Kurtulmuş, İki listede çıkabilir bu manada bir engel yok. Neticede demokratik ama yöntem olarak bizim çalışma şeyimiz bu. Bu şekilde hareket ediyoruz. Türkiye'nin değişik illerinde yapılan il kongrelerinde ve ilçe kongrelerinde çift liste çıkan yer de olmuştur. Neticede bizde de olabilir, olmaz diye bir şey yok ama alınan ilke kararı budur.

 

 

Bizde bu ilke kararına göre istişarelerimizi yaptık. Neticede Cumartesi günü yapılacak kongrede Kadir Bayrak kardeşimize bayrağı teslim edeceğiz. Aldığımız bayrağı bizden daha ileriye taşıyacak. Yeni bir ekip kuracak. Bu şekilde Cumartesi günü inşallah yeni il başkanlığına partimiz ve il de kavuşacak Kadir Bey'e nasip olacak hayırlısıyla bu iş. Biz teşkilat başkanlığını aldıktan sonra önce dedik ki, istikrarı yakalayalım. Önce dedik ki, Ak Parti misyonuna uygun toplumun tümünü temsil edecek, temsil kabiliyetine sahip olan insanların sevgilisi olmuş arkadaşlardan bu ekibi güçlendirelim, oluşturalım ”dedi.

 

 

  BU HİZMET YARIŞINDA BÖYLE BİR GÖREV BİZE LAYIK GÖRÜLDÜ

 

  Cumartesi günü yapılacak olan Ak Parti İl Başkanlığı 5.Olağan Kongresi aday gösterilen Av. Kadir Bayrak ise; Ramazan Kurtulmuş’un bıraktığı yerden devam edeceklerinin belirterek, “Bu hizmet yarışında bugün gelinen noktada böyle bir görev bize layık görüldü. İnşallah bu yükün altından hayırlısıyla kalkmayı Allah bize nasip eder. Üstlendiğimiz sorumluluğun ne kadar büyük olduğunun farkındayız. Girdiğimiz seçim süreci. İnşallah yüzümüzün akıyla çıkarız. Bu hususta da değerli başkanlarımın desteğini şu ana kadar gördüm.

 

 

Bundan sonra görmeye devam edeceğime de inancım sonsuz. Ramazan abinin yönetimlerinde az önce kendisinin de söylediği gibi iki dönem başkan yardımcılığı yapmak da nasip oldu. Onun siyasi tecrübesinden de bu anlamda faydalandık.  Ben kendisine sonsuz teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışı inşallah Allah bize bu güzel günleri nasip etsin” dedi.

 

 

  Basın açıklamasına, mevcut il başkanı Ramazan Kurtulmuş yanı sıra, Cumartesi gün ki Ak Parti İl Kongresine tek aday olan Av. Kadir Bayrak, Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, Ak Parti Bilecik Kadın Kolları Başkanı Gülcan Namal, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

 

Son Güncelleme: 29.01.2015 15:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle