ÇINAR MARKET ALANINDA KEŞİF YAPILDI ŞİMDİ NE OLACAK?

Bilecik'in Gazipaşa mahallesi Atatürk bulvarı üzerinde bulunan Çınar Market olarak bilinen alanda, yapılan imar değişikliğiyle ilgili açılan itiraz davası kapsamında bilirkişi heyeti tarafından inceleme yapıldı.

23 Ekim 2015 Cuma 09:25
2908 Okunma
ÇINAR MARKET ALANINDA KEŞİF YAPILDI ŞİMDİ NE OLACAK?
banner15
Bilecik'in Gazipaşa mahallesi Atatürk bulvarı üzerinde bulunan Çınar Market olarak bilinen alanda, yapılan imar değişikliğiyle ilgili açılan itiraz davası kapsamında bilirkişi heyeti tarafından inceleme yapıldı.
 
 
  Bilecik Belediye Meclisi tarafından imar planında yeşil alan olan 305,80 metrekarelik alan, niteliği değiştirilerek 2 katlı ticaret alanı olarak belirlenmiş, bunun ardından arsa üzerinde üzerinde önceki belediye yönetimi tarafından yaptırılan 9 dükkan için ihale yapılmıştı. Bu 9 taşınmazdan 1 taşınmasa teklif gelmezken 8 taşınmasın ihalesi sonucunda Bilecik Belediyesi 2 milyon 745 bin 600 TL gelir elde etmişti. Bu yapılan imar değişikliği sonra eski Bilecik Belediye Başkanı Av. Akın Olcay alınan karara itiraz ederek dava açmıştı.Dava neticesinde bugün Çınar Market diye adlandırılan yere bilirkişiler gelip keşif yaptılar. Yapılan keşif sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Av. Akın Olcay’ın avukatı Faik Akarkarasu, imarda yeşil alan olarak görülen parselin ticaret alanı yapılması için aynı büyüklükte başka bir yeşil alan tesis edilmesi gerektiğini belirtti.
 
 
  Akarkarasu, “İmar dava konusu, imar değişikliğiyle ilgili Bilecik Belediye Meclisinin 14 Ekim 2014 tarihi kararının iptaline ve imar tekniğine aykırı olarak yapılan imar değişikliği yapılmasına neden olan gayrimenkullerin satışına ilişkin Bilecik Belediye Meclisinin 2 Eylül 2014 gününün kararının iptaline şeklinde oldu. Belediye dükkanları olarak kamuoyunda bilinen ve imalatıyla birlikte satılan yere ilişkin Av. Akın Olcay tarafından bir dava ikam edilmişti. Bu davanın rutin işlemlerini neticesinde bir keşif kararı oluştu. Gebze, İstanbul, Konya’dan üniversitelerden birkaç arkadaşlarımız ve hakimler geldi. Şehircilik ilkelerini, şehircilik planına imar tadilatının doğru olup olmadığını imalat tadilatındaki teknik uygulamalara verilere henüz hesap yapılmadı. Yeşil alanın kalmasının gerekip gerekmeyeceği gibi teknik konularda keşif incelemesi yapacaklar. Bunun üzerine bir keşif icra edildi burada. Usul gereği de yaklaşık bir aylık bir süre var. Ondan sonra ki aşama da karar aşamasına gelecek. Bilecik halkı için hayırlı olsun denilecek” dedi.
 
 
 
  “ŞEHİRLERDE İNSANLAR YAŞIYOR ARAÇLAR DEĞİL”
 
  Akarkarasu, açıklamasının devamında, adanın önünden geçen yolunun böyle bir tünel geçidi ile boydan boya aşması ve yayalaşmanın uygulanması konuşulduğunu anlatarak, “Ölçek proje belediye arşivlerinde mevcut olmasına rağmen dosya mahkemeye verilmemiş. Mahkeme heyetine verilince bizler de göreceğiz zaten. Şehircilik ilkeleri bakımından bence de son derece olumlu ve önemli bir şey. A Partisi B partisi veya siyasi görüşteki arkadaşımızın Belediye Başkanı olması veya olmamasının bir ilgisi yok. Pamukova çok yakın. Trafik anlamında da çok zorlanılıyordu. Şu an Pamukova’da öyle bir tünel var üstü yayalaşmadı, ama olumlu bir durum zaten biz şehir de de araçlara göre düzenliyoruz yanlış yapıyoruz. Şehirlerde insanlar yaşıyor, araçlar değil. Şehirlerin insanlara göre düzenlenmesi lazım” ifadelerin yer verdi.
 
 
  Yapılan keşifte, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkileri ile belediye avukatları da hazırda bulundu

Son Güncelleme: 23.10.2015 09:25
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKMARKETKeşif
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle