ÇİLEK ÜRETİCİLERİ ÜRETİMDEN MEMNUN

Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağı köylerde devlet destekli "Malçlı çilek bahçesi" proje kapsamında kurulan çilek tarlalarında çıkan mahsullerden üreticiler memnun.

20 Ağustos 2014 Çarşamba 05:30
1600 Okunma
ÇİLEK ÜRETİCİLERİ ÜRETİMDEN MEMNUN

 Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağı köylerde devlet destekli "Malçlı çilek bahçesi" proje kapsamında kurulan çilek tarlalarında çıkan mahsullerden üreticiler memnun.

 

 Pazaryeri Kınık köyünde senelerce Pazaryeri'ne mahsus "Boncuk Fasulye" eken İbrahim Can, bu yıl devlet desteği alarak yaptığı yarım dönüm malçlı çilek tarlasından aldığı mahsulden çok memnun olduğu söyledi. Şuan devlet yardımıyla yapılan çilek tarlarına bu sene yeni girdiklerinin ve bu işinde bayağı da güzel olacağını belirten çiftçi İsmail Can, "Bu çilek bahçelerinin yarısını devlet destekledi, diğer yarı ücreti de biz kendimiz ödedik.

 

 

 Üretimin kar yağıncaya kadar olacağını söylüyorlar. Benim şuan yarım dönüm arazim var ekili ve buradan 500-600 kilo şuana kadar çilek topladım. Bunu şerbetçi otuna rakip olarak düşünülüyor. Bu tarlaya ben 2 Bin TL masraf yaptım. Bin 250 TL'sini devlet verdi, 750 TL biz verdik, şuana kadar maliyetini hemen hemen kurtardı. Bu sene yeni olduğu için az olduğunu söylüyorlar, ama seneye dönümüne 4 ton alacağımızı iletiyor ziraatçılar.

 

 

 Pazar olarak Kaymakamlık, Ziraat Odası falan yardımcı oluyorlar. Alıcıları buraya getirmeye çalışıyorlar ve inşallah olacak. Pazaryeri'nde 20 dönüm var, bu da 4 tondan büyük rakamlar yapabilir ve alıcının da buraya gelmesi sağlanır "diye belirtti.

 

Son Güncelleme: 20.08.2014 05:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle