CHP BİLECİK İL TEŞKİLATINDAN CUMHURİYET GAZETESİ'NE YÖNELİK OPERASYONA TEPKİ

CHP Bilecik İl Teşkilatı, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonda gözaltı kararlarına tepki göstererek, Bilecik Belediyesi Sosyal Tesisler Aile Çay Bahçesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

02 Kasım 2016 Çarşamba 04:10
603 Okunma
CHP BİLECİK İL TEŞKİLATINDAN CUMHURİYET GAZETESİ'NE YÖNELİK OPERASYONA TEPKİ

       CHP Bilecik İl Teşkilatı, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonda gözaltı kararlarına tepki göstererek, Bilecik Belediyesi Sosyal Tesisler Aile Çay Bahçesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

 

 

      CHP Bilecik İl Teşkilatı adına açıklama yapan İl Başkanı Metin Yaşar, “Cumhuriyet susturulamaz, Cumhuriyet teslim alınamaz. Yıllardır FETÖ ile mücadelesiyle bilinen Cumhuriyet yazarlarının gözaltına alınmasının kabul edilemez. İktidarı, kendisini eleştiren her muhalif yayın organını ‘FETÖ damgası’ vurularak kapatılmasına son vermeye çağırıyoruz. Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik bu operasyon Türkiye’yi demokrasiden ve basın özgürlüğünden uzaklaştırır, dünyada yalnızlaştırır ve itibarsızlaştırır.

 

 

    Demokrasi sadece belli bir zümrenin değil ülkede yaşayan herkesin hakkıdır. Demokrasi çoğunluğun tahakkümü değil azınlığın, muhalefetin güvencesidir. Cumhuriyet Gazetesi’ne operasyon ile yapılmak istenen üzerinden basına gözdağı vermek, özgürlükçü ve Cumhuriyet değerlerini özümsemiş vatandaşlarımızı sindirmektir. Ama iyi bilsinler ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bir üyesi demokrasi için mücadele etmeye korkmadan devam edecektir” dedi.


  “Cumhuriyet teslim alınamayacaktır”

 

   Açıklamasında gazetecilerin serbest bırakılmasını isteyen CHP İl Başkanı Yaşar, “Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana yayın hayatına devam eden, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı gibi yazarlarını teröre şehit veren Cumhuriyet Gazetesi’nin ‘terör’ ile suçlanmasının trajikomik bir çelişki. Cumhuriyet Gazetesi geçmişte de karanlık bir ülke peşinde koşanların hedefi olmuştur. Ancak hiçbir baskı geçmişte Cumhuriyet’in aydınlığını karartamamıştır, bundan sonra da Cumhuriyet teslim alınamayacaktır. Gözaltına alınan serbest bırakılmasını istiyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yenikapı ruhunu ağzından düşürmeyenler makul bir siyaset yapma yerine toplumu kamplaştıracak uygulamalar peşinde. Bunun arkasında Başkanlık oyunu olduğunu görüyoruz. Başkanlık adı altındaki tek adam yönetimine geçilmesine izin vermeyeceğiz, kaos planlarını bozmak için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

  Açıklamanın ardından CHP Bilecik İl Teşkilatı vatandaşlara Cumhuriyet Gazetesi dağıttı.

Son Güncelleme: 02.11.2016 04:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle