CAMİLER DOLDU TAŞTI, SAKAL-I ŞERİFE YOĞUN İLGİ

Bilecik'teki camiler Kadir Gecesi dolayısı ile adeta dolup taşarken, Sakal-ı Şerif'te yoğun ilgi gördü.

02 Temmuz 2016 Cumartesi 05:16
955 Okunma
CAMİLER DOLDU TAŞTI, SAKAL-I ŞERİFE YOĞUN İLGİ

SAKAL-I ŞERİFE YOĞUN İLGİ 

 

  Bilecik'teki camiler Kadir Gecesi dolayısı ile adeta dolup taşarken, Sakal-ı Şerif'te yoğun ilgi gördü. 

 

 

  Akşam namazının ardından vatandaşlar mübarek Kadir Gecesinin feyzinden ve bereketinden faydalanmak için genç, yaşlı, kadın, erkek demeden camilere akın etti. Kadir Gecesi münasebetiyle camilerde programlar düzenlenirken, teravih namazının ardından  Sakal-ı Şerif, bulunduğu yerden tekbirler ve ilahiler eşliğinde çıkarıldı.

 

 

 Hz. Muhammed'e (S.A.V.) saygı ve sevgilerinin bir tezahürü olarak Sakal-ı Şerifi ziyaret yapan vatandaşlar, ilahiler eşliğinde bol bol salavat getirdi. Cam fanus içerisindeki Sakal-ı Şerif'i gören vatandaşlar, duygu dolu anlar yaşarken bazıları ise gözyaşlarına hakim olamadı. 

 

 

  Şerifpaşa ve Dedeoğlu Camii'nde vatandaşlar, mübarek Ramazan ayı içerisinde, bin yıldan daha hayırlı Kadir Gecesinde Sakal-ı Şerifi görmenin mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşadı. Erkek cemaatin ardından Sakal-ı Şerifi kadın cemaat de ziyaret etti.

 

 

KAYI BOYU CAMİSİ DOLDU TAŞTI

 

Kur’an’ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gece olan “Kadir Gecesi” Bilecik İl Müftülüğü tarafından Kayı Boyu camisinde yapılan programla idrak edildi.

 

 

  Vatandaşlar akşam namazının ardından Kayı Boyu camisine akın ederken cami kısa sürede dolup taştı. Camide yer bulamayanlar cami avlusunda namaz kılarken gecenin önemi ve ehemmiyeti için dualar ediip ilahiler söylendi. İl Müftüsü Necati Akkuş düzenlenen programda, Kadir Gecesinde Allah'ın rahmet kapılarının açık olduğunu, bu gecede dua ve tövbelerin kabul edileceğini söyledi. Akkuş, şu ifadelere yer verdi;

 

 

  “Kur’an-ı Kerimin inzal olduğu ay Ramazan ayı ayların sultanı oldu. Kur’an-ı Kerimin inzal olduğu gece bin aydan daha hayırlı bir gece oldu. Bunu Cenab-ı Hak haber veriyor. Kur’an-ı Kerimin inzal buyrulduğu Mekke, yeryüzünün en kıymetli beldesi oldu. Ümmül Kura yani şehirlerin anası oldu. Kuru bir dağ olan Hira Dağı, Kur’anın inmesiyle beraber nur dağına dönüştü. Kur’anı Kerimin inmiş olduğu bedevi toplum Kur’anın hidayetiyle medeni bir toplum haline geldi. Gökteki yıldızlara dönüştüler.

 

 

 Netice itibari ile şayet Kur’an-ı Kerim, müminin kalbine böylece iner ise onun nasıl değerleneceğini, onun nasıl kıymetleneceğini, onu Cenab-ı Hak indinde hangi mertebelere, hangi derecelere çıkaracağını varın artık siz düşünün. Dolayısıyla Kadir Gecesi Kur’an ile irtibatlı bir gecedir. Kur’anın insan ile irtibatlandırıldığı gecedir. Bu münasebetle Kadir Gecesi evvel emirde Kur’an gecesidir.”

  Düzenlenen programın ardından teravih namazı kılınırken, cemaat tarafından bol bol dua edildi.

 

  

Son Güncelleme: 02.07.2016 05:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle