"BU YOLDA HEP BİRLİKTEYİZ" PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde İçişleri Bakanlığı'nın "Bu Yolda Hep Birlikteyiz" adlı eğitim projesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma komutanlığının ortaklaşa girişimleriyle düzenlendi.  

04 Ekim 2018 Perşembe 13:45
127 Okunma
"BU YOLDA HEP BİRLİKTEYİZ" PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde İçişleri Bakanlığı'nın "Bu Yolda Hep Birlikteyiz" adlı eğitim projesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma komutanlığının ortaklaşa girişimleriyle düzenlendi.  


  Bozüyük Atatürk İlk/Orta Okulu'nda düzenlenen "Bu Yolda Hep Birlikteyiz" adlı toplantıda, Emniyet Müdürlüğüne ve İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, öğrencilere trafik kurallarını eğitici ve eğlenceli bir şekilde anlattılar. Projeyle çocukların özellikle trafik konusunda bilinçlenmelerinin yanı sıra gün içerisinde ailelerinde ve sosyal çevrede karşılaştıkları olaylara daha duyarlı olmaları hedefleniyor.
  Düzenlenen toplantıda ilk olarak konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya "Trafik Kurallarını önlemek farkındalık oluşturmak için düzenlenen ‘’Bu Yolda Hep Birlikteyiz’’ projesi kapsamında ilçemizde 1-18 Ekim 2018 tarihleri arasında  başta eğitim camiamızın yani meslektaşlarım olmak üzere toplam 12 bin 745 öğrencimize ilçe emniyet müdürlüğümüz ve jandarma bölgesinde ilçe jandarma komutanlığımız tarafından eğitimler verilecektir. Hedefimiz ‘’Bu Yolda Hep Birlikteyiz’’ sloganı  ile hayat bulmak ve buldurmaktır. Ülkemizde her yıl bir ilçe büyüklüğünde bir ilçe nüfusu büyüklüğünde vatandaşımızı maalesef kazalarda kaybetmekteyiz.

Ülkemiz karayolları yapım kriteri gerek yol genişlikleri gerekse yollardaki teknik donanımlar kamera ve uyarı sistemlerinin Avrupa standartları noktasında olduğunu hep birlikte bilmekteyiz. Fakat maddi ve ölümlü kazalar noktasına baktığımızda bizi gerçekten üzen tablolarla karşı karşıya kalmaktayız. Bu aynı zamanda bize çok net bir şekilde şunu ifade etmektedir ki bilinç eksikliği gerçeğinin en önemli kanıtı olduğunu hep birlikte görmekteyiz. İşte bu sebeple çocuklarımıza eğitimin bir parçası olarak vereceğimiz trafik bilinci birçok hayatı kurtaracağı gibi daha bilinçli bir nesil ve  toplum meydana getirmemize vesile olacaktır" diye konuştu.


  Bozüyük İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner ise; "Ülkemizin toplumsal bir yarası olan trafik kazalarında insan hatalarını en aza indirmek için gerekli olan trafik güvenliği bilincini geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza erken yaşta öğretmek meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarını azaltmak ve trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla özellikle seyir halinde cep telefonu ile görüşme, emniyet kemeri kullanmama ve trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirme, makas attırma ihlallerinin önüne geçerek  güvenli bir trafik ortamı sağlamak hepimizin arzusudur. Bu amaçla İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu ‘’Bu Yolda Hep Birlikteyiz’’ projesi ile bu yükü polis ve jandarma teşkilatımızın yanı sıra geleceğin polisi, jandarması, hakimi, savcısı, öğretmeni, doktoru ve bunun gibi meslek sahibi olacak olan çocuklarımızla paylaşmak istiyoruz. ‘’Bu Yolda Hep Birlikteyiz’’ projesi ile siz değerli çocuklarımızdan isteğimiz annemiz, babamız, ağabeyimiz, ablamız yani yakınlarımızın trafik kural ihlali yapmasına müsaade etmememiz ve eğitim sonunda sizlere dağıtacağımız kırmızı düdükleri yanınızdan ayırmamanız ve bu düdükler ile yakınlarınızın yapacağı trafik ihlallerine müdahale etmenizdir" dedi.


  Toplantıda konuşmaların ardından trafik ekipleri yaptıkları sunumlar ve animasyon filmler ile minik öğrencilere trafik kurallarını eğlenceli bir dille anlatırken, program sonunda katılım gösteren tüm öğrencilere protokol üyeleri tarafından kırmızı düdük verildi.
  Programa; Kaymakam Hasan Yaman, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Aktay, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, Belediye Başkan yardımcısı Rasim Keskin, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle