BU KUYRUĞUN SEBEBİ...

Bilecik merkezde bulunan çarşı esnafı, Muharrem ayında her sene geleneksel hala getirdiği aşure dağıtımını gerçekleştirdi.  

20 Eylül 2018 Perşembe 16:25
1236 Okunma
BU KUYRUĞUN SEBEBİ...
banner15

Bilecik merkezde bulunan çarşı esnafı, Muharrem ayında her sene geleneksel hala getirdiği aşure dağıtımını gerçekleştirdi.  


  Ali Han adlı vatandaşın öncülüğünde gerçekleştirilen ve çarşıda bütün esnafın katkı sağladığı aşure vatandaşlara dağıtıldı.

Dağıtılan aşure hakkında bilgi veren Ali Han, tüm İslam aleminin Muharrem ayının hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "Bu geleneğimizi her yıl gerçekleştiriyoruz.

İnşallah Allah ömür verdikçe de devam edeceğiz. Bunlar Bilecikli kardeşlerimizin katkıları ile olan bir hayırdır. Allah herkese nasip etsin. Herkesi de davet ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.


  Vatandaşlar ise; bu yapılan hayır için çarşı esnafına teşekkür ederek aşureyi afiyetle yediler.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakkı orhan 2018-09-21 14:08:42

Gelenek ve goreneklerimizi kaybetmeye basladigimiz su gunlerde birlik beraberligi paylasimlari enguzel sekilde yilda birde olsa bizlere sunan muharrem ayi asure ayi zengin cesidiyle bizim ne kadar ozel nekadar sansli bir millet oldugumuzu gosteren bir aydir yapanlarin dagitanlarin yuce gonlune saglik

banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle