BÖYLE YAĞIŞ GÖRÜLMEDİ

 Bozüyük’te dün meydana gelen ve normal şartlarda 24 saat gibi bir zaman diliminde gerçekleşmesi gereken yağış miktarının 10 dakika gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleşmesi ilçenin bazı bölgelerinde yaşamı olumsuz etkiledi.

10 Temmuz 2018 Salı 16:28
1736 Okunma
BÖYLE YAĞIŞ GÖRÜLMEDİ
banner15

 Bozüyük’te dün meydana gelen ve normal şartlarda 24 saat gibi bir zaman diliminde gerçekleşmesi gereken yağış miktarının 10 dakika gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleşmesi ilçenin bazı bölgelerinde yaşamı olumsuz etkiledi.

Yaşanan doğal afet nedeniyle belediye ekipleri vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında adeta seferber oldu. Oluşturulan kriz masası sonrasında Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve ekibinin tecrübeli belediyecilik anlayışı ile sel afetine acil bir şekilde müdahale etmesi olası bir felaketin önüne geçti.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre 15.48 ile 15.58 saatleri arasında 10 dakika gibi çok kısa bir sürede ilçede uzun yıllardır ilk defa böyle bir sağanak yağışın meydana geldiği belirtildi.

Çok kısa bir sürede metrekareye bu kadar yoğun bir yağışın gerçekleşmesi nedeniyle de özellikle bazı bölgelerdeki binaların bodrum ve zemin katlarındaki su baskınlarının kaçınılmaz olduğu kaydedildi.

VALİ YERİNDE İNCELEDİ

Yaşanan sel felaketinin ardından Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, ilçeye gelerek Kaymakam Hasan Yaman ve Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'dan bilgi aldı. Mağduriyetin yaşandığı bazı evleri ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

BELEDİYE EKİPLERİ SEFERBER OLDU

Bozüyük Belediyesi ekipleri yağışın başladığı andan itibaren gece boyu 150 personel, 8 vidanjör, 15 motopomp, 10 kepçe ve 2 greyder ile saatlerce devam eden çalışmalar sonrasında sel felaketinin açtığı yaraları sardı.

KRİZ MASASI KURULDU

Bozüyük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Bilecik İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Mehmet Hayri Demirel’in koordinasyonuyla kriz masası oluşturuldu. Kurulan kriz masasının koordinesinde ivedilikle vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında çalışma başlatıldı.

Kaymakam Yaman ile birlikte Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı belediye ekiplerinin tespitleri ve gelen ihbarlar doğrultusunda ekipleri yönlendirerek vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında yoğun çaba sarf ettiler. Bozüyük Belediyesi başta olmak üzere Bilecik ve çevre ilçe belediyelerinden gelen vidanjörler ve motopomplar sayesinde evler kısa sürede sulardan arındırıldı. Temizlik çalışmalarıyla birlikte aynı zamanda hasar tespit çalışmaları da gerçekleştirildi. Ayrıca Bilecik AFAD ekipleri tarafından da yaşanan bu sel felaketiyle ilgili olarak Bozüyük Belediyesine destek verildi.

10 DAKİKA YAĞDI

Bozüyük’te saat 15:48 ile 15:58 arasında şiddeti artarak devam eden yağmur ve zaman zaman yağan dolu vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yoğun yağışın etkisi ile özellikle ana cadde üzerinde ve Saraycık Caddesi’nde mazgalların tıkanması nedeni ile sürücüler zor anlar yaşadı. Can kaybının yaşanmadığı ilçede yağış ile birlikte sorunlu bölgelere müdahale eden Bozüyük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri tıkanan mazgalların açılmasını sağladı. Kriz masası tarafından su basan evlere Bozüyük Belediyesi ekipleri ile vidanjörler yönlendirilerek evlerin temizlendiği çalışmalarda aynı zamanda Bozüyük Belediyesi ekiplerince hasar tespit çalışmaları gerçekleştirildi.

"SEL FELAKETİNDE MAĞDUR OLAN VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDURİYETLERİNİN GİDERİLECEK"

Yaşanan sel felaketiyle ilgili bilgi veren Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı “Ben öncelikle tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. İlçemizde uzun yıllardan bu yana bu kadar kısa süre içerisinde çok yoğun bir sağanak yağış meydana geldi. Bizde belediye ekipleri olarak aniden bastıran yoğun sağanak yağış ile birlikte kriz masası oluşturarak ekiplerimizin tespitleri ve gelen şikâyetler doğrultusunda vatandaşlarımızın mağduriyetlerini kısa süre içerisinde gidermeye çalıştık.

Bilecik başta olmak üzere çevre ilçe belediyelerimizde özellikle vidanjör noktasında bizlere destek verdiler. Kaymakamımız Hasan Yaman ve AFAD İl Müdürlüğümüz yanımızda yer aldı. Ben bu bağlamda yanımızda yer alarak bizlere destek olan Kaymakamımız Hasan Yaman, Bilecik AFAD İl Müdürü Mehmet Hayri Demirel ve belediye ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. Ekiplerimizce gerekli hasar kayıtları ve tespitler yapılarak tutanak altına alınmıştır. Yaşanan bu sel felaketinde mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında her türlü yardımı yapacağız. Mevla'm daha beter felaketlerden bizleri muhafaza eylesin.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle