BİZİM PROJEMİZ SADECE ÇÖP TOPLAMAK DEĞİL

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi 72 genç, sosyal sorumluluk dersi kapsamında çevreye atılan çöpleri temizledi.

22 Ekim 2014 Çarşamba 12:08
5023 Okunma
BİZİM PROJEMİZ SADECE ÇÖP TOPLAMAK DEĞİL
 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi 72 genç, sosyal sorumluluk dersi kapsamında çevreye atılan çöpleri temizledi.
 
 
  Bilecik Pelitözü Gölpazark'ta bulunan ormanlık alanda bir araya gelen öğrenciler, hazırladıkları projeyle ile ormanlık alanda vatandaşlar tarafında çevreye atılan çöpleri topladılar. Konu hakkında açıklama yapan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi ve Proje Sorumlusu Canan Atasoy, vatandaşları duyarlı olmaları konusunda uyararak, "Çevremizde çok fazla çöp var ve insanlar çöp atmakta bilinçli değiller, çöp toplamakta bilinçli değiller. Etrafın kirliliğinden ve buna bir dikkat çekme amaçlı dersimiz gereği Pelitözü Gölet’ini seçtik. Gölete gelerek etraftaki çöpleri temizleyerek insanları bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.
 

 
 
 
 
 

  “BİZİM PROJEMİZ SADECE ÇÖP TEMİZLEMEK DEĞİL”
 
  Projede amaçlarının sadece Pelitözü Gölet’inde çöp temizlemek olmadığı belirten Atasoy, “Sadece sosyal sorumluluk dersinde Pelitözü Gölet’ini temizlemeyi değil, çöpleri toplamak değil, hayvan barınakları huzur evleri kimsesiz çocuklar vesaire aklınıza gelebilecek her türlü sosyal faaliyetlerimizi yerine getirmeye duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu sadece Bilecik'i değil, ulusal çapta yayılmasını da her zaman destekliyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam edecek. Dersimizin amacı ve içeriği budur. Burası bizim için bir temel ve orman alanı. Buradaki amaç, çevre bilinci ve çöp toplamak. Çöp toplamayı İl Özel İdaresi de yapıyor. Piknik yapanlar çöpünü topluyor ve poşete koyuyor ama bunu yapmayanlar da var. Çevremizde birçok atık görüyoruz. Geri dönüşümü olan olmayan atıklar bulunuyor. Bilinçsiz bir şekilde çevreye fırlatılıyor ve biz bu fırlatılmayı ve atmayı önlemek amacıyla zaten üniversitenin idaresi daha çok dikkat çekecek manasıyla buraya geldik. Sadece dikkat çekmek istiyoruz. Duyarlı olmaya davet ediyoruz.  İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin bütün bölümlerinden öğrenciler var" diye konuştu.
 
 
  
  "PROJELER DEVAM EDECEK"
 
  İleriye dönük projelerinden bahseden Atasoy, "Bundan sonraki projelerimiz, huzur evlerini ziyaret etmek, üniversitemizde belli izin aldığımız bölgelere fidan dikmek ve ormanları yaygınlaştırmak. Kuşlar için yem yaptık. Kola şişelerini kullanarak onlar için yem yiyebilecekleri yemlik yaptık. Bunu ormanın belli kesimlerine ağaçlara iplerle bağlayarak asıyoruz. Bozüyük tıbbi köy okuluna yardım toplayacağız. Kırtasiye ve kitap yardımı da yapacağız” şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 22.10.2014 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle