BİNLERCE KİŞİ İZMİR MARŞI SÖYLEDİ

Bilecik'in Söğüt ilçesinde bu yıl 736'ncısı kutlanan Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nin ikinci günün gecesinde sahne alan Türk Halk Müziği Sanatçısı Orhan Hakalmaz, 20 bin izleyenine İzmir'in Marşı’nı söyletti.

09 Eylül 2017 Cumartesi 22:12
4149 Okunma
BİNLERCE KİŞİ İZMİR MARŞI SÖYLEDİ

 Bilecik'in Söğüt ilçesinde bu yıl 736'ncısı kutlanan Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nin ikinci günün gecesinde sahne alan Türk Halk Müziği Sanatçısı Orhan Hakalmaz, 20 bin izleyenine İzmir'in Marşı’nı söyletti. 

 

 

  Bu yıl 736'ncısı kutlanan Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nin ikinci günü programın sabah Hükümet Konağı önünde Yörüklerin karşılanması, kortej yürüyüşü, protokol üyelerinin Ertuğrul Gazi Türbesi ziyareti ile devam etti. Aynı günün gecesinde Türk Büyükleri Anıtları önündeki statta toplanan yaklaşık 20 bin kişiye konser veren Türk Halk Müziği Sanatçısı Orhan Hakalmaz, izleyenlere İzmir Marşı’nı söyletti.

 

 

  Gece ilk olarak Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu Kayı Alpleri ile birlikte Diriliş Ertuğrul dizi müziği ile sahneye çıkması ile başladı. Ardından büyük bir alkışla sahneye çıkan Orhan Hakalmaz, Söğüt yöresine ait Söğüt'ün Erenleri türküsü ile başladı. 9 Eylül’ün İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü olması sebebiyle İzmir Marşı’nı söyledi. Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa kısmını seyirciye bırakan Orhan Hakalmaz, konseri izleyen yaklaşık 20 bin kişiye bu marşı söyletti. Dinleyenler elleriyle tempo tutarak büyük bir coşkuyla eşlik etti.

 

 

 Düzenlenen Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu Konseri sonrası AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu bando şefine çiçek verdi. Konsere, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Vali Yardımcısı ve Söğüt Kaymakam Vekili Burhan Terzioğlu ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Program değişiyor basına haber veren yok !

 

  Öte yandan ikinci günü gecesi saat 23:30'da düzenlenecek "geleneksel şifalı pilav kapak açma" töreni 20:00'da açılması gözlerden kaçmadı. Bu program değişliği hiç bir basın kuruluşuna haber verilmezken, bu töreni sadece Anadolu Ajansı görüntüledi.

 

Son Güncelleme: 10.09.2017 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet çobanoğlu 2017-12-27 14:39:18

helal!!

Avatar
Tayyip 2017-12-27 14:39:18

Ne gerek vardıki şimdi İzmir marşına filen...belki ordaki çoğu halk söylemek istemiyor arkadaş sen niye milletin huzurunu bozuyorsunki öyle bir ortamda...

banner22

resim yükleresim yükle